Tirsdag startet årets andre av totalt fire proffturneringer på norsk jord, og den første proffturneringen på herresiden. Norge stiller med hele 41 spillere, og det var kanskje ikke så overraskende hvem som kom best i gang.

Aksel K. Olsen (Stavanger GK), som inntil nylig ledet Nordic League sammenlagt, åpnet med en runde på to under par og delt ledelse. Onsdag fulgte han opp med å forbedre scoren med to slag, men det holdt likevel ikke til å beholde plassen på toppen av leaderboardet.

Med en eagle på åpningshullet, samt tre birdies og en bogey signerte Olsen for en solid runde på fire under par. Dermed startet han torsdagens avslutningsrunde ett slag bak lederen Pontus Stjärnfeldt fra Sverige.

Olsen har spilt inn 18 686 euro denne sesongen, nesten tre fjerdedeler av totalen som krevdes for å ende topp-5 på pengelisten og sikre Challenge Tour-kortet i fjor. Skulle Olsen holde løpet ut og vinne turneringen, vil Challenge Tour-kortet langt på vei allerede være i boks.

Tre slag bak Olsen følger veteranen Peter Kaensche (Miklagard Golf) på en oppløftende fjerdeplass etter runder på 73 og 68 slag. Ytterligere to slag bak følger en annen ringrev, australieren Richard Green (Skjeberg GK). Green er forlovet med Marianne Skarpnord og er den soleklart mest meritterte spilleren i feltet med tre europatour-seiere på CVen.

10 av de 41 norske spillerne som stilte til start, klarte cuten. Elias Bertheussen (Byneset GK) startet onsdagens andrerunde som den nest beste norske spilleren helt oppe på femteplass, men skuffet med en 75-runde og falt til 33.-plass.

Dette er andre gang på kort tid at Gamle Fredrikstad Golfklubb arrangerer turnering på høyt nivå. For to uker siden arrangerte de Norgescup, hvor Bård Skogen fra Haugaland stakk av med seieren, der høydepunktet var en vanvittig runde på 62 slag, ti under par, på åpningsrunden. Det var likevel ikke nok til å slå banerekorden, for Kristoffer Reitan klinte til med en 61-runde under i Gamle Fredrikstad Open i fjor sommer. Den blir nok ikke slått med det første.

– Etter fjorårets suksessfulle SGT- turnering var det en selvfølge at vi skulle arrangere Gamle Fredrikstad Open også i 2018. Vi gleder oss til å la de beste spillerne i Skandinavia få oppleve anlegget, byen og de flotte omgivelsene. Banen er i god stand,  og det blir spennende å se om de norske spillerne i feltet kan dra fordel av å konkurrere i sitt hjemland og skape gode minner i Fredrikstad. Vi håper også publikum finner veien til tre flotte dager med inspirerende golf, her er det virkelig verdt å ta turen, uttalte Christoffer Halvorsrød i Gamle Fredrikstad GK i en pressemelding før turneringen braket løs.

Leaderboard