Tre amerikanere gikk Royal Birkdale på 65 slag. Dermed deler Matt Kuchar, Jordan Spieth og stjerneskuddet Brooks Koepka ledelsen i The Open Championship etter første dag.

Jordan Spieth er i delt ledelse etter første dag. (Foto: Getty Images)

Av de tolv første på lista er fem amerikanere og tre engelskmenn. Blant de sistnevnte er Ian Poulter, som satte en tidlig standard på et grytidlig tidspunkt.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om the Open Championship

Engelskmannen har ikke vunnet en turnering på fem år, men i Scottish Open, sist uke, viste han at noe kanskje var på gang.

Torsdag bekreftet han det. Han er virkelig på gang.

Comeback

– I fjor var jeg kommentator de to første dagene under British Open, det var vanskelig. Jeg tror det er noe av det vanskeligste jeg har gjort, sier Ian Poulter til Europeantour.com etter runden.

41 år gamle Poulter var kjent for å være golfsportens master mind, han som aldri sviktet da det gjaldt som mest. Han som ble tatt ut til å representere England i Ryder Cup hver gang; ikke fordi han hadde spilt bra, men fordi alle visste at han kom til å spille bra. I fjorårets Ryder Cup var han visekaptein, ikke spiller.

– Det var vanskelig, å ikke få spille Ryder Cup. Det var en flott erfaring å være visekaptein, men det var tøft, veldig tøft for en som har spilt en god del store turneringer. Jeg ser ikke så mye golf på tv, det har vært for tungt rett og slett.

Bare to spillere greide å matche Brooks Koepkas 65-runde på første dag. (Foto: Getty Images)

Tidlig på’n

Som en av de tidligst startende torsdag morgen, fikk han en kanonstart på turneringen. Bare seks spillere har bedre åpningsscore enn Poulters 67.

– Det har vært en flott dag. Jeg visste at det kom til å blåse hardt. Da jeg satte meg ned med baneguiden for å forberede runden, tenkte jeg på hvordan jeg skulle greie å holde meg unna fairway-bunkerne.

Poulter satte en tidlig standard og entret klubbhuset som leder, men bakfra kom tre spillesugne amerikanere.

Amerikansk ledelse

Rutinerte Matt Kuchar. Stjerneskuddet Brooks Koepka. Verdensstjernen Jordan Spieth. Alle gikk runder på 65 slag, og deler ledelsen før dag to.

– Spillerne elsker å spille her. De elsker å spille the Open, og tilskuerne viser spillerne stor respekt. De får deg virkelig til å føle deg bra ute på golfbanen; det følte jeg i dag. Publikum ga meg en ekstra piff og ekstra energi, sier Poulter.

Fredag slår Ian Poulter ut klokken 13:04 lokal tid (14:04 norsk tid).

Leaderboard