Det var en elektrisk stemning i Arnold Palmer Invitational på søndag da Tiger Woods gjorde stadige rykk nærmere teten. Fra å starte dagen fem slag bak lederen Henrik Stenson befant Tiger seg plutselig bare ett slag bak da han rullet i dagens sjette birdie – og hans tredje på fire hull – på hull 13. Skulle han virkelig klare det umulige og vinne bare noen uker etter comebacket fra det lange skadeoppholdet?

Med par på hull 14 og 15 visste han at han måtte få noe til å skje på det 16. par 5-hullet. Det gjorde han definitivt, men ikke til det bedre. I stedet ble det en kraftig hook til venstre, hans mest destruktive feilslag gjennom hele karrieren.

Ballen la seg utenfor out-of-bounds-pinnene, og dermed var håpet om seier også over. Med bogey og par på de to siste hullene måtte han til slutt ta til takke med en delt femteplass.

«Heldigvis» var Rory McIlroy så overlegen i innspurten at Tigers feilslag uansett ikke hadde noe å si til slutt. Tiger endte hele åtte slag bak Rory, som tok sin første seier på 18 måneder med en drømmerunde på 64 slag

Hadde du tilbud meg før sesongen startet at jeg kom til å kjempe om seier to ganger i år, hadde jeg tatt det i mot umiddelbart

Tiger Woods

– Jeg var fanget mellom ulike valg. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hva jeg skulle gjøre, og jeg klarte ikke å forplikte meg til en god sving. Det førte til det dårlige slaget, sier Woods om den store tabben på hull 16. 

Til tross for at det ikke holdt hele veien inn denne gang heller, var turneringen nok et steg i riktig retning i hans vei tilbake. Dette var hans tredje topp-tolv-plassering på rad, og 69-runden var hans ellevte strake runde på par eller bedre. Det har han ikke klart siden 2013.

– Fansen ga meg så utrolig mye adrenalin. Jeg føler meg bedre og bedre for hver eneste turnering som går, og jeg spiller helt uten smerter slik at jeg kan svinge som jeg ønsker, sier Tiger Woods, som innrømmer at fremgangen hans har gått mye raskere enn forventet.

– Hadde du tilbud meg før sesongen startet at jeg kom til å kjempe om seier to ganger i år, hadde jeg tatt det i mot umiddelbart, sier Woods.

Neste stopp: Augusta.