Gamle Fredrikstad Open samler 154 proffspillere til kamp om viktige rankingpoeng og 350 000 kroner i premiepenger. Blant profilene som skal spille denne uken finnes blant andre Aksel K. Olsen, som ligger på andreplass på Nordic League og dermed er i rute til å sikre seg Challenge Tour-kortet for 2019, veteranen Christian Aronsen, som har hatt en rolig sesong til nå, tidligere europatour-spiller Richard Green og formsterke Elias Bertheussen, som nylig klinte til med andreplass på Ecco Tour i Danmark.

Totalt er det 41 norske spillere på startstreken.

Dette er andre gang på kort tid at Gamle Fredrikstad Golfklubb arrangerer turnering på høyt nivå. For to uker siden arrangerte de Norgescup, hvor Bård Skogen fra Haugaland stakk av med seieren, der høydepunktet var en vanvittig runde på 62 slag, ti under par, på åpningsrunden.

Det var likevel ikke nok til å slå banerekorden, for Kristoffer Reitan klinte til med en 61-runde under i Gamle Fredrikstad Open i fjor sommer. Den blir nok ikke slått med det første.

– Etter fjorårets suksessfulle SGT- turnering var det en selvfølge at vi skulle arrangere Gamle Fredrikstad Open også i 2018. Vi gleder oss til å la de beste spillerne i Skandinavia få oppleve anlegget, byen og de flotte omgivelsene. Banen er i god stand,  og det blir spennende å se om de norske spillerne i feltet kan dra fordel av å konkurrere i sitt hjemland og skape gode minner i Fredrikstad. Vi håper også publikum finner veien til tre flotte dager med inspirerende golf, her er det virkelig verdt å ta turen, sier Christoffer Halvorsrød i Gamle Fredrikstad GK i en pressemelding.

Gamle Fredrikstad Open er årets andre av totalt fire proffturneringer på norsk jord, og den første på herresiden. Følg utviklingen i turneringen i lenken under.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard