Torsdag startet Bonallack Trophy mellom Europa og Asia/Stillehavet. Etter en varm åpningsdag på Doha Golf Club i Qatar er det det asiatiske laget som har tatt en knepen 5,5 – 4,5-ledelse. 

I foursomen på morgenkvisten tapte Reitan og lagkamerat Rasmus Højgaard fra Danmark én ned i duell med sør-koreanerne Dong Min Kim og Jaemin Han. På ettermiddagen fikk Reitan og Højgaard imidlertid revansje mot Han og Kim med seiersmarginen 2&1. Det ble også en fin bursdagsgave for Reitan, som fyller 20 år.

– En fantastisk følelse å feire bursdagen i Doha på en fantastisk golfbane på lag med en av de beste amatørene i verden. Takk til Rasmus Højgaard som var en fantastisk partner i dagens matcher. Det føltes så bra å vinne ettermiddagens foursome-match, skriver  en fornøyd Reitan på sin Instagram-konto. 

Den norsk-danske duoen skal for øvrig også spille sammen fredag morgen.

Bonallack Trophy spilles annen hvert år med lignende format som i Ryder Cup. Dette er den tiende gangen turneringen går av stabelen, og Kristoffer Reitan er den femte norske spilleren noensinne som plukkes ut til å delta.

Christian Aronsen deltok i den første utgaven av turneringen i 1998, mens Marius Thorp representerte Europa i 2006. Knut Børsheim var med på laget i 2010, men da ble turneringen avlyst på grunn av stopp i flytrafikken som følge av vulkanutbruddet på Island. Joakim Mikkelsen skulle også spille to år senere, men måtte takke nei fordi turneringen kolliderte med en viktig collegeturnering.