Reitan, som fylte 18 år forrige uke, lå faktisk utenfor cutstreken etter søndagens åpningsrunde på to over par. Mandag slo han tilbake med en knallsterk 66-runde, og ble dermed den eneste amatøren som klarte cuten. I tirsdagens avslutningsrunde fortsatte han det gode spillet.

Med fem birdies, tre bogeys og ti par på scorekortet, sikret han en delt tredjeplass – og karrierens første pallplassering i en Nordic League-turnering. Den delte han sammen med en annen norsk spiller, Torbjørn Johansen fra Askim GK. Med -4 sammenlagt, endte de fire slag bak den danske vinneren, Benjamin Henry Poke.

– Det var en spennende runde, der det skjedde mange morsomme ting. Jeg satte to putter fra utsiden av green, slo en wedge fra veien og et slag fra den tykkeste roughen. Jeg er veldig fornøyd med å havne på pallen. Uken har vært veldig lærerik. Det er alltid en nyttig erfaring å se hvordan nivået er sammenlignet med proffene, forklarer Kristoffer Reitan til Norsk Golf.

Dette var Kristoffer Reitans beste plassering i en proffturnering. 

Uken har vært veldig lærerik. Det er alltid en nyttig erfaring å se hvordan nivået er sammenlignet med proffene

Kristoffer Reitan

– Jeg hadde ingen spesielle forhåpninger før denne uken. Jeg ville selvfølgelig hevde meg, men jeg fokuserte først og fremst på å nå prosessmålene som jeg satt meg før turneringen startet, forklarer Oslo-golferen.

Han sier der han har mest å hente sammenlignet med de mer rutinerte proffene, er evnen til å snekre sammen en god score, selv på dårlige dager.

– Jeg må jobbe hardere med å slå ballen til riktige steder, selv på en dårlig dag. Første runden slo jeg et par dårlige innspill på feil sted, som automatisk kostet meg to slag. Det kostet meg ekstra mye på Stadium Course den første runden, der det er mindre feilmargin. På Tour Course spilte jeg mye mer aggressivt, sier Reitan. 

Med sine 16 birdies over tre runder var det kun én annen spiller i hele feltet med flere birdies enn ham (Benjamin Poke – 18). 

Reitan har fortsatt et halvannet år igjen av videregående skole, men har allerede forpliktet seg til å representere University of Texas fra og med høsten 2017. Innen den tid har han satt seg som mål å komme på høstens Junior Ryder Cup-lag.

– Det er hovedmålet denne sesongen. Det er det jeg jobbet mot hver eneste dag. For å få til det trenger jeg stabile topplasseringer i internasjonale juniorturneringer, bra spill i amatørturneringer, og forhåpentligvis hjelper resultatet denne uken godt med også!, smiler han.

Reitan og Johansen var ikke de eneste norske spillerne som leverte varene i Spania. Norge endte til slutt med hele fire spillere blant de fem beste.  Mathias Lynne Schjølberg og Christian Aronsen delte 5. plassen, ett slag bak Reitan og Johansen.

Elias Bertheussen delte 17. plassen (-1), etterfulgt av Jarand Ekeland Arnøy på 33. plass (+2). Den nybakte proffen Vetle Marøy delte 47. plassen med syv over par.

Ole B. Ramsnes, Kevin A. Wright og Henrik Sand misset cuten.

Allerede til fredag starter en ny Nordic League-turnering på PGA Catalunya Resort. Deretter venter en pause på over en måned, før touren vender «hjem» til Skandinavia.

Resultater