Aksel K. Olsen (Stavanger GK) har vært stabiliteten selv på Nordic League denne sesongen. Med bare seks turneringer igjen ligger han oppe på tredjeplass på Order of Merit-ranking, og han er dermed i rute til å sikre topp-5-plasseringen som gir rettigheter på Challenge Tour neste sesong.

Topp-5-plasseringen har også sikret ham en start i ukens europatour-turnering Made in Denmark på Silkeborg Ry GC.

Olsen hadde en knallstart på sesongen og tok sin første profesjonelle seier allerede i hans andre turnering for året. Etter den imponerende sesongstarten har han nå lagt bak seg en periode med litt mer middelmåde resultater i sommer.

Derfor bestemte han seg nylig for å ta seg en liten pause for å få spillet tilbake på skinner. Det har gitt umiddelbare resultater.

– Jeg ofret én turnering slik at jeg kunne reise hjem og trene i ni dager. Jeg fikk fikset på de greiene jeg slet litt med. Det var deilig og nødvendig å få ladet opp batteriene igjen, sier Olsen til Norsk Golf, som klinket til med en sjetteplass i hans første turnering tilbake igjen forrige uke.

Forrige sesong glapp topp-5-plasseringen på Nordic League med knappest mulig for siddisen. Han sier det ikke er noen enkel avgjørelse å stå over turneringer når man vet at hver eneste euro kommer til å telle på slutten av sesongen:

– Jeg forsøker å spille så mange turneringer som mulig. Det er fort gjort å bli litt stresset når man ser at spillerne rett bak deg på pengelisten deltar i en turnering du ikke spiller, men samtidig kom spillet mitt til et punkt hvor jeg følte behov for å jobbe med svingen. Det er ikke noe vits i å stille opp i en turnering du ikke føler du har mulighet til å vinne.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Før årets sesong stod Olsen med en rekke andreplasser på Nordic League, men han hadde ennå til gode å vinne en turnering. Da han endelig vant i Spania i februar, var det som om han kunne puste lettet ut:

– Det føltes litt som å sprekke en boble. Det var utrolig deilig, og det gjorde meg bare enda lysten på å vinne mer. Man føler man er litt mer med i «gjengen» på toppen av Nordic League-rankingen når man faktisk har vunnet en turnering. Jeg er fornøyd med hvordan spillet mitt har utviklet seg det siste året.

Olsen er fornøyd med oppladningen han har fått til ukens turnering i Danmark. Han kjenner Silkeborg Ry GC god fra tidligere.

– Det er en bane som passer meg bra. Man må slå ballen bra fra tee til green. Den er ganske lang, men trang, så man kan bli hardt straffet hvis man misser. Greenene er ikke så raske, så man får ikke så vanskelige putter. Det handler om å komme i riktig posisjon i fairway slik at man kan slå innspillene nærme.

Olsen har også møtt en gammel kjenning i Danmark: Chase Koepka, lillebror til årets U.S. Open- og PGA Championship-vinner Brooks. Olsen og Chase er tidligere lagkamerater ved University of Florida, og de siste to vinterne har de trent sammen hjemme hos Brooks i Jupiter i Florida, som nesten er å regne som en getto for PGA-tourens største stjerner.

– Vi har bodd hjemme hos Brooks og fått lov til å trene hos ham og de banene som han trener på til daglig. Bare det å ha muligheten til å være i det miljøet og treffe spillere som Dustin Johnson og Daniel Berger har vært veldig spesielt. Det er utrolig inspirerende å se hva slags liv man kan få bare ved å spille fantastisk golf. Det gir mye motivasjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aksel K. Olsen og Chase Koepka har beholdt kontakten etter college. (Foto: @chasekoepka/instagram)

Og hvis det likevel skulle mangle på inspirasjon, er han iallfall sikret et solid påfyll denne uken.

– Det er veldig annerledes å være her sammenlignet med de turneringene jeg spiller til vanlig. Når man kommer hit, så innser man hvor mye tid og penger som faktisk brukes på slike turneringer. Det er TV-skjermer, tribuner og folk overalt. Det er en helt annen atmosfære, og det føles ganske annerledes når man står på rangen og man plutselig står ved siden av Martin Kaymer. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang!

Olsen slår ut klokken 09.30 torsdag morgen i ball med Jack Munro (Australia) og Nicolai Tinning (Danmark). Du kan følge utviklingen i lenken under.

Leaderboard