Tutta var denne uken i aksjon i Coates Golf Championship i Florida, hennes første turnering for året. 34-åringen fra Oslo startet lørdagens avslutningsrunde på delt 5. plass, fire slag bak teten. 

Der tente hun seiershåpet tidlig med to birdies på de fem første hulene. Hun fulgte opp med fem par, før dagens tredje birdie på hull 11 sendte henne til toppen av leaderboardet. Dessverre ble gleden kortvarig.

Tutta gjorde to bogeys på rappen på hull 16 og 17. Med par på det avsluttende par 5-hullet ble det -1 for dagen, syv under par og delt sjetteplass – en plass lavere enn der hun startet dagen.

Ha Na Jang fra Sør-Korea vant til slutt på 11 under par, ett slag foran canadieren Brooke M. Henderson. Sør-koreanerne dominerte i toppen: In Gee Chun og Sei Young Kim delte tredjeplassen på -8, sammen med verdensener Lydia Ko.

(Resultater)

Nye treningstakter fra Tutta

Suzann Pettersen sa tidligere denne uken at hun sakte men sikkert begynner å høste fruktene av arbeidet med svingtrener Butch Harmon. Denne vinteren har de kun gjort ørsmå endringer på svingen, og heller fokusert på å trene ute på banen. 

–Butch er av den gamle skolen. Det er vanskelig for meg, som ønsker å komplisere ting, sier Tutta til lpga.com.

– Han fortsetter å si til meg: «Bare spill golf!», sier Tutta, som innrømmer at det har vært uvant for henne å jobbe med å senke scorene, uten at det skal involvere svingendringer.

– Det har vært utfordrende for meg. Jeg har jobbet mye med puttingen, sier Tutta, som trenes av NGFs «putting-doktor» Jon Karlsen på greenene.

Ny caddie

2016 betyr OL-sesong og Tutta stiller i den anledning med ny caddie på bagen. Det er under ett år siden hun ansatte James Walton. Walton har tidligere jobbet for Tutta fra 2006 til 2007, og også deler av 2009-sesongen. Nå er han skiftet ut for tredje gang.

Aftenposten skrev tidligere denne uken at hennes nye caddie er Duncan French, som var på bagen til Michelle Wie frem til nyttår.