Dette er bare fjerde gang at det internasjonale laget, som består av spillere fra land utenfor Europa og USA, leder etter de innledende fourballrundene.

På de tolv gangene President’s Cup har blitt arrangert, har det internasjonale laget vunnet bare én gang. Det skjedde i 1998, men nå har de skaffet seg et perfekt utgangspunkt på Royal Melbourne i Australia for å gjenta bedriften mot de amerikanske storfavorittene.

Det var imidlertid amerikanerne som sikret dagens første poeng, anført av lagets spillende kaptein Tiger Woods og Justin Thomas i duell mot Marc Leishman og Joaquin Niemann. Tiger startet med tre birdies på sine fem første hull, og derfra så han og Thomas seg aldri tilbake og vant 4&3.

(Artikkelen fortsetter under)

Tiger Woods var i storslag som spillende kaptein, men kunne ikke være fornøyd med det han så fra de andre spillerne sine i åpningsrunden. (Foto: Getty Images)

I den andre matchen vant Sungjae Im og Adam Hadwin én opp i en jevnspilt duell mot Patrick Cantlay og Xander Schauffele. På back-nine delte lagene de seks første hullene før det internasjonale laget fikk overtaket med Hadwins fire meter lange birdieputt på hull 16.

I den tredje matchen vant Byeong Hun An og Adam Scott 2&1 mot den langtslående duoen Tony Finau og Bryson DeChambeau. Amerikanerne ledet aldri, og etter at runden var over, konstaterte Scott hvor fornøyd han var med starten til det internasjonale laget:

– Dette er akkurat starten vi trengte. Vi har ikke sett dette på en stund. Vi skal forsøke å holde på denne ledelsen så lenge som mulig, og forhåpentligvis holder det hele veien inn.

I den fjerde fourballmatchen vant Hideki Matsuyama og C.T. Pan én opp mot Webb Simpson og Patrick Reed, som fikk høre det flere ganger fra det australske publikummet på torsdag etter at han ble fersket i å jukse i en bunker i forrige ukes PGA Tour-turnering.

I den femte og siste matchen var Abraham Ancer og Louis Oosthuizen overlegne mot Gary Woodland og Dustin Johnson med seier 4&3. Dustin Johnsons birdie på hull 8 ble den eneste hullseieren på en ellers tung dag for amerikanerne, som nå trenger en snuoperasjon når foursome-rundene starter opp fredag.

Leaderboard

NB! President’s Cup sendes på GOLFTV. TV-tidene er som følger:

Onsdag: 23:00-06:00

Torsdag: 01:00-06:00

Fredag: 21:00-08:00

Lørdag: 00:00-06:00

Sendingene kan også ses i sin helhet i opptak i GOLFTV-arkivet