Etter en sesong med et glissent turneringsprogram på Ladies European Tour er det endelig klart for en hektisk innspurt på sesongen. I forrige turnering i Abu Dhabi misset Marianne Skarpnord cuten til tross for at hun lå helt oppe på andreplass etter første runde.

Fredag ga hun seg selv mulighet til revansj da hun klinket til med en åpningsrunde på fem under par i Hero Women’s Indian Open i India, men dessverre var ikke kroppen i det samarbeidsvillige hjørnet lørdag. Hun kjempet seg gjennom magetrøbbel til en runde på to over par, og falt fra ledelse til å ligge syv slag bak.

Søndag rundet hun av en turnering med en score på 73 slag, én over par. Med fem bogeys, fire birdies og resten par falt hun fra 9.- til 23.-plass.

Skarpnord endte til slutt to under par sammenlagt, ti slag bak vinneren Camille Chevalier fra Frankrike.

Årets sesong har vært av det begivenhetsløse slaget for Skarpnord. Hun ligger på 61.-plass på tourens pengeliste etter ni turneringer med 17.-plassen i Mediterranean Ladies Open i april som beste resultat.

Vestfold-jentene Madelene Stavnar og Tonje Daffinrud misset begge cuten. Stavnar endte fem over par og misset med ett slag, mens Daffinrud endte ytterligere to slag bak. Dette er andre uke på rad at Stavnar misser cuten med ett slag.

Marianne Skarpnord med beskyttelsesmaske.

Daffinrud og Stavnar ligger på henholdsvis 70.- og 123.-plass på tourens pengeliste. De har dermed begge en jobb å gjøre for å sikre topp-80-plasseringen som gir full arbeidstillatelse på Ladies European Tour neste år. 16 år gamle Stavnar er for øvrig årets yngste spiller på europatouren.

Forholdene på DLF Golf and Country Club var langt utenom det vanlige. Turneringen ble spilt rett syd for hovedstaden New Dehli. Området har en befolkning på over 300 millioner, nesten det samme som USA, og er i følge WHO verdens mest forurensede by. Derfor spilte Skarpnord, Daffinrud, Stavnar og co. med beskyttelsesmasker.

Resultater