Turneringen ble spilt med ikke bare én, men to cuter, der de 65 beste av feltet på 156 spillere avanserte etter fredagens runde, før feltet ble krympet ned på nytt til topp-35 før avslutningsrunden.

Formsterke Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) kom seg gjennom det trange nåløyet og endte til slutt på en sterk 11.-plass etter å ha avsluttet turneringen med en runde på én under par søndag.

Sarpingen, som startet dagen på 15.-plass, fikk en tung start med bogeys på sine to første hull, men fikk stoppet blødningen med åtte par på rad. Med to birdies på rappen på hull 11 og 12 var hun tilbake på par for dagen, og med dagens tredje birdie på hennes siste hull for uken klarte hun endelig å komme seg under par.

Hennes totalscore på tre under par var bare fem slag bak vinneren Celine Boutier fra Frankrike og var verdt cirka 160 000 kroner.

Skarpnord har startet årets sesong med turneringer på tre forskjellige tourer. Det har endt med en andreplass på Ladies European Tour i Abu-Dhabi, hennes beste plassering på fem år, en seier på den australske touren og nå 11.-plass på LPGA Tour.

Vic Open var en samarbeidsturnering mellom herrenes European Tour og kvinnenes LPGA Tour. Dette var verdens eneste tour-turnering der kvinner og menn spilte på de samme bane til samme tid og for like mye premiepenger, men i hvert sitt startfelt.

Kristoffer Reitan (bildet) og Espen Kofstad misset cut nummer 2, men fikk likevel utbetalt premiepenger. (Foto: Getty Images)

I herrenes turnering imponerte både Espen Kofstad og Kristoffer Reitan fredag da de kjempet seg tilbake fra feil side av cutgrensen og avanserte til lørdagsrunden med runder på syv og fem under par.

Kofstads 65-runde  var hans nest beste runde i europatour-karrieren, mens Reitans 67-runde var hans beste score i hans ennå unge proffkarriere.

Dessverre var det over og ut for Oslo GKs duo etter lørdagens runde. Verken Kofstad eller Reitan lyktes i å komme topp-35 etter runder på +4 og par.

Søndag fikk de likevel utbetalinger på henholdsvis 3000 og 4200 euro.

Karoline Lund (Losby GK), Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) deltok også denne uken. De misset cuten på fredag.

Neste europatour-turnering for de norske gutta starter neste uke på Lake Karrinyup CC i Perth. ISPS Handa World Super 6 spilles fra torsdag til søndag.

Marianne Skarpnord er også klar til kommende ukes LPGA-turnering Australian Open i Grange. Uken etter skal de norske damene på Ladies European Tour i aksjon i Australian Ladies Classic i Bonville fra 21. tiil 24. februar.