Skarpnord i lederball i Australia

Hole-in-one, 11 birdies og en eagle. Marianne Skarpnord har hatt grunn til å smile i hennes tre første turneringsrunder for året.

Med sesongstart på Ladies European Tour fortsatt en uke unna, skjerper Marianne Skarpnord turneringsformen på den australske LPGA-touren i Oates Victorian Open. Skarpnord, som er regjerende mester, fortsetter det gode spillet fra fjorårets turnering, da både hun og forloveden Richard Green vant på samme uke.

Med bare en runde igjen ligger sarpingen på andreplass, to slag bak lederen, Georgia Hall fra England.

Til tross for en hole-in-one (!) på scorekortet i åpningsrunden, ble det «bare» en runde på par for Skarpnord. Fredag fulgte hun opp med en runde på tre under par, bestående av fem birdies, to bogeys og resten par.

Under «moving day» lørdag fortsatte hun rykket oppover leaderboardet. Hun gikk på tre under par, hennes beste runde denne uken.

Team Norway-kollega Tonje Daffinrud var også i Australia denne uken. For henne ble uken av det forglemmelige slaget. Med runder på 79 og 77 slag endte hun 10 over par, fire slag bak cutstreken.

(Leaderboard)

Det blir spennende å følge konkurransen mellom de beste norske kvinnene i 2016. Til sommeren er det duket for OL i Rio, og det gjenstår fortsatt å se hvilken av de norske damene som skal gi Suzann Pettersen selskap. For øyeblikket ser det ut til at det er Marianne Skarpnord som blir den heldige:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NB! Marianne Skarpnords hole-in-one kommer bare ett år etter Richard Greens mirakuløse hole-in-one på et par-4 hull i samme turnering. Tidenes heldigste albatross?