Skarpnord (30) klinket til med en fantastisk andrerunde på fem under par, feltets tredje beste score på torsdag. Seks birdies, en bogey og resten par har løftet henne fra delt 11. plass til delt femteplass, sju under par.

Skarpnord ledet lenge i klubbhuset, men ble etter hvert forbigått av Inbee Park som leder på -10, etterfulgt av Stacey Lewis (-9), Charley Hull (-8) og Brooke Henderson (-8). Sistnevnte hadde dagens beste runde. Den canadiske ungjenta klinte til med en 64-runde, og skal gå i ball med Skarpnord på tredjerunden fredag.

– Det er deilig å føle at spillet sitter. Det er deilig at jeg kan slappe av og spille golf. I går var jeg litt stresset. I dag har jeg slått ballen mye bedre, sier Skarpnord til NRK.

Det er ikke bare gullmedalje på spill i Rio: Vinneren av turneringen vil også få lov til å spille alle fem majorer neste år.

Skulle det holde hele veien inn til medalje for Skarpnord, vil det utvilsomt være en av OLs største sensasjoner så langt. Skarpnord er ranket som nummer 179 i verden, og har ikke hatt noen overbevisende sesong så langt. Hennes beste plassering på ni europatour-turneringer er en delt 17. plass.

Banen i Brasil ser imidlertid ut til å passe henne godt. Den minner om de australske sand belt-banene som hun liker godt – og også vant en turnering på i fjor. 

Tutta på etterskudd

Suzann Pettersen startet dagen på par, og tok opp jakten på de foran fra start. Oslo-jenta lå tre under par etter de første ni, men slet på greenen også i dag. Etter to bogeys på de siste ni, i tillegg til en birdie, ligger Tutta på en delt 28. plass, på -2. Men skal hun melde seg på i medaljekampen trenger hun en superrunde lørdag, det er mange veldig sterke spillere som skal passeres på leaderboardet med to runder igjen å spille.

NB! Det har vært mye snakk om Suzann Pettersens valg av hodeplagg den første runden, nærmere bestemt Nike-logoen på capsen hennes, og hvorvidt den er et brudd på IOC sitt strenge regelverk. Det er den ikke. I IOC sine retningslinjer for golfspillernes hodeplagg heter det at utøverne kan ha fabrikantens logo på capsen, forutsatt at den er på under 10 kvadratcentimeter.

Leaderboard