Det ble en berg-og-dalbane-turnering for Johansen som ledet etter første runde etter å ha klint til med en åpningsrunde på 63 slag, syv under par, men med en andrerunde på seks over par raste han ned til 15.-plass.

Under tirsdagens avslutningsrunde reiste han seg igjen, og med syv birdies, fire bogeys og resten par på scorekortet signerte han for en runde på tre under par.

Med en sammenlagtscore på fire under par klatret han til delt 5.-plass, fire slag bak vinneren Morten Ørum Madsenn fra Danmark. Johansens scorekort over de tre dagene var av det fargerike slaget. På 54 hull gjorde han hele 17 birdies og en eagle, men også 13 bogeys og en dobbelbogey.

5.-plassen var hans nest beste plassering i Nordic League-sammenheng etter tredjeplassen han hadde i Mediter Real Estate Masters i 2016.

Johansen har nå startet sesongen med en 7.- og 5.- plass på sine to første turneringer, og er nok sammen med Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Elias Bertheussen (Byneset Golf) Norges fremste håp til å utfordre om topp-5-plasseringen på Nordic League sammenlagt som sikrer Challenge Tour-opprykk i 2020.

Bak Johansen i Spania var det imidlertid ikke så mye å juble for sett med norske øyne. Bertheussen måtte ta til takke med en delt 24.-plass (+2), mens Arnøy fulgte opp forrige ukes oppløftende andreplass med å misse cuten med god margin.

Resultater PGA Catalunya Resort Championship