Mens de topprankede spillerne på Europatouren spiller Paul Lawrie Match Play i Skottland, er ukens startfelt på Madeira satt sammen av spillere fra både hovedtouren og Challenge Touren.

Elias Bertheussen har slitt med å få det til å stemme på nest høyeste nivå så langt i år, men en god plassering i denne turneringen kan gjøre underverker for rankingen. I og med at dette er en såkalt co-sanctioned turnering er nemlig premiepotten langt større enn snittet på Challenge Tour, og dermed veier en god prestasjon her en del tyngre enn vanlig.

Bertheussen valgte dermed et godt tidspunkt å snu trenden på. Seks under par totalt holdt til en delt 34. plass og en etterlengtet opptur for trønderen.

24-åringen startet finalerunden på verste tenkelige måte, men hentet seg mesterlig inn.

– Fikk en kjip start på dagen med dobbelbogey på mitt første hull. Spilte helt OK etter det, uten at jeg helt klarte å ta vare på par 5-hullene som er så viktige. Uansett fornøyd med uken, og mye positivt å ta med seg videre, skrev han på sin Facebook-profil.

Finske Roope Kakko avsluttet med en forrykende 63-runde, og sikret dermed sin første Europatourtittel med en totalscore på -24.

RESULTATER