Viktor Hovland er fire over par etter halvspilt BMW Championship i Illinois, men det sier mer om forholdene på Olympia Fields enn spillet hans så langt.

Etter 36 hull i brutalt tøffe forhold er det nemlig bare to spillere – Patrick Cantlay og Rory McIlroy i delt ledelse – som befinner seg under par (-1) så langt.

Fredag fulgte Hovland opp åpningsrunden på 71 slag med en 73-runde (+3). Med én birdie, fire bogeys og resten par falt han ni plasser til delt 23.-plass, kun slag bak topp-10 og fem bak duoen på toppen av leaderboardet.

På starten av runden var det først og fremst utslagene som stakk kjepper i hjulene for Hovland. Han traff kun én av de syv første fairwayene, og misset utslagene både høyre og venstre. Etter hvert tok det seg imidlertid opp, og godt hjulpet av solid putting har han gode muligheter for avansement i helgen.

Det er mye på spill de to neste dagene for 22-åringen fra Oslo, som for øyeblikket ligger an til å bli nummer 27 på tourens poengliste FedEx Cup og dermed bli blant de 30 som avanserer til neste ukes sluttspillfinale The Tour Championship. Det vil i så fall være en av Hovlands aller største prestasjoner i karrieren.

En som etter alt å dømme ikke kommer med der, er Tiger Woods. Han falt til delt 55.-plass med en tung 75-runde fredag og ligger for øyeblikket på 63.-plass i FedEx Cup-beregningen.

Leaderboard