Sterk avslutning av Tutta

Suzann Pettersen avsluttet sterkt i Thailand, og endte blant de ti beste på LPGA Tour´en denne uken.

Med en knallsterk 67-runde på finaledagen endte Tutta 11 under par totalt. Dette holdt til en delt 8. plass i LPGA Thailand Classic, og det kan se ut til at Norges største golfstjerne nå er i ferd med å prikke inn storformen.

Søndagens finalerunde inneholdt seks birdies og en enslig bogey, men på tross av den gode scoren rykket hun ikke opp mer enn to plasser på resultatlisten. Tutta var nemlig ikke alene om å spille godt i dag, for på toppen av ledertavla var det mange spillere som scoret lavt.

Hadde det ikke vært for den svake andrerunden, kunne Pettersen blandet seg inn i seierskampen denne uken. 75 slag på fredag var dessverre ikke godt nok, men selv for en av verdens beste damespillere må ukens prestasjon anses som mer enn godkjent.

Best av alle var koreanske Amy Yang, som vant turneringen med to slag på 15 under par. Mirim Lee, Yani Tseng og Stacy Lewis delte til slutt andreplassen på -13.

Tutta, som vant denne turneringen i 2007, har ikke stått på pallen i en golfturnering siden oktober 2013. Fjorårets sesong var den første uten seier på fire år for Pettersen.

Denne uken falt hun til 6. plass på den offisielle verdensrankingen, og vil være avhengig av en rekke gode resultater fremover for ikke å falle ytterligere.

Ettersom rankingen baserer seg på de siste to års resultater, forsvinner etterhvert plasseringene fra Oslo-golferens magiske 2013-sesong med i beregningen.