Årets tøffeste golf-maraton er i gang, og Kristoffer Reitan (Oslo GK), Eirik Tage Johansen (Sola GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) har tatt fatt på den første av seks lange runder på Lumine GCs Lakes og Hills Course i jakten på en topp-25-plassering og arbeidstillatelse på europatouren i 2020.

Etter første runde er ingen av de norske spillerne på riktig side av kvalifiseringsgrensen, men Kristoffer Reitan må uansett si seg fornøyd med å bare være ett slag på utsiden.

Etter å ha startet dagen med tre birdies på Lakes Course falt Reitan plutselig til +2 for dagen med bogey på hull 8 etterfulgt av en åtter på det påfølgende par 4-hullet. Det ble heldigvis også hans siste tapte slag for dagen.

Reitan, som kjemper for å beholde plassen på europatouren etter å ha endt årets sesong på 148.-plass på poenglisten, brettet opp ermene på back-nine og klinte til med fire birdies i innspurten for å komme seg til to under par (70) og delt 33.-plass – ett slag utenfor topp-25 og fire slag bak lederen John Catlin fra USA.

Eirik Tage Johansen er neste nordmann på listen på delt 80.-plass etter en åpningsrunde på par på Hills Course, bestående av tre birdies, like mange bogeys og resten par. 

Uavhengig av hvordan det går i q-school-finalen, er både Tage og Reitan sikret minst Challenge Tour-spill neste sesong.

Det er derimot ikke Jarand Ekeland Arnøy, som må klare cuten etter fire runder denne uken for å unngå en ny sesong på Nordic League (med mindre én av de seks spillerne som endte over ham på poenglisten, klarer europatour-kortet i finalen).

Arnøy ligger for øyeblikket på delt 106.-plass med en runde på én over par på Hills Course, to slag utenfor den foreløpige cutgrensen.

Leaderboard