Etter å ha startet sesongen med misset cut på The Greenbrier for tre uker siden sikret Kristoffer Ventura sin første lønning som PGA Tour-spiller i forrige ukes Safeway Open i California, hvor han endte på 62.-plass – noe som holdt til en sjekk på cirka 135 000 kroner.

Denne uken er han i farten igjen i Shriners Hospitals for Children Open på TPC Summerlin i Las Vegas. Ventura lå og vippet på cutgrensen med en runde på to under par torsdag, men satte foten på gassen med en 66-runde (-5) fredag, og klatret dermed 32 plasser opp til delt 35.-plass.

Dette var Venturas laveste runde så langt i hans 16 PGA Tour-runder i karrieren.

Med -7 sammenlagt har han nå fire slag opp til topp-10 og fem slag opp til lederne Patrick Cantlay, Brian Stuard, Kevin Na og Lucas Glover.

En titt på statistikken til Ventura viser at det har vært putteren og driveren som har vært hans viktigste våpen så langt denne uken. Han har tjent nesten fem slag til feltet på greenene (7. best i feltet), mens bare 20 spillere har vært bedre enn ham fra tee.

Innspillene har imidlertid ikke vært like skarpe, hvor han ligger midt på treet, mens han ligger nær bunnen av listen når det gjelder å redde seg inn med nærspillet.

På de 36 første hullene har Ventura gjort hele 14 birdies. Kun to spillere har kunnet tegne flere sirkler på scorekortet til nå.

Mens Kristoffer Ventura nå har spilt tre av tre turneringer så langt i PGA Tours 2019/2020-sesong har Viktor Hovland glimret med sitt fravær de siste par ukene og tatt seg en velfortjent pause. Etter det Norsk Golf kjenner til, blir hans neste turnering The CJ Cup @ Nine Bridges i Sør-Korea fra 17. oktober, og han skal også spille i The ZOZO Championship i Japan uken etter, hvor Tiger Woods også er blant navnene på deltagerlisten.

Leaderboard