Bare noen dager etter at Renate H. Grimstad, Dorthea Forbrigd og Karoline Stormo endte på 10.-plass i lag-VM på Carton House utenfor Dublin, er det guttas tur denne uken.

Det har vært knyttet store forventninger til det norske laget, som stiller med kanskje sitt sterkeste mannskap noensinne i mesterskapet: Den ferske U.S. Amateur-vinneren Viktor Hovland, Kristoffer Reitan som har levert solid golf gjennom hele sesongen, og Jarle Volden.

Etter den første runden måtte det norske laget ta til takke med en delt 12.-plass, syv slag bak lederne fra Danmark, etter å ha tapt unødvendig mange slag på slutten av runden.

Under torsdagens andre runde falt de enda lenger bak toppen av leaderboardet, som nå er overtatt av New Zealand. Norge deler 14.-plassen med Wales, Sør-Korea og de regjerende mesterne Australia.

– Dagen i dag var hard mental jobbing, og de første ni hullene var det ingenting som ville i hullet for gutta. De prøvde og prøvde, men fikk ikke noe momentum, sier landslagstrener Niklas Diethelm til Norsk Golf.

Viktor Hovland og Kristoffer Reitan er Norges to beste amatørspillere, men det er Jarle Volden som har levert best av gutta så langt etter en andrerunde på fire under par, bestående av tre birdies, en eagle og en bogey. Med -5 sammenlagt deler han 31.-plassen individuelt, ni slag bak lederen Sadom Kaewkanjana.

– Jarle var steady hele veien i dag, men han kunne hatt enda bedre flyt på greenen. Men han fikk i en eagleputt fra åtte meter og reddet en bra par på slutten, så vi er såpass med at det fortsatt er gøy, og med en magisk avslutning de to siste dagene slik jentene hadde, kan dette bli konge. Nå er det på tide at vi har litt flyt også, sier landslagstrener Niklas Diethelm til Norsk Golf.

Ett slag bak Volden i den individuelle konkurransen ligger Kristoffer Reitan på delt 39.-plass etter en runde på to under par torsdag.

– Reity slo magisk i dag, men han klarte ikke å senke noen putter. De birdiene han gjorde i dag, var tap-ins, sier Diethelm.

Hvis Norge skal ha håp om medalje, er de avhengig av at den ferske U.S. Amateur-vinneren Viktor Hovland bretter opp ermene og viser hva han er god for. Han skuffet med en runde på én over par torsdag og befinner seg helt nede på 61.-plass individuelt, to under par.

– Viktor kjempet hardt, men hadde ikke dagen på green i dag. Til slutt smittet det over og han begynte å slå noen dårlige slag også, sier Diethelm.

World Amateur Team Championship, også kjent som Eisenhower Trophy, ble startet opp i 1958. Norges beste plassering i turneringen er 5.-plassen fra 2016. Den gang bestod laget av Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Knud Andreas Krokeide. Hovland endte på 7.-plass, to slag unna en plass på pallen, mens Australia stakk av gårde med lagseieren på overlegent vis.

Leaderboard