Foreløpig har comebacket til den tidligere verdenseneren gått over all forventning. Etter et skadehelvete som har vart i snart tre år og inneholdt fire ryggoperasjoner, ser Tiger endelig ut til å være «fit for fight» igjen.

Vi hadde imidlertid regne med at han skulle bruke litt lenger tid på å vise seg frem med gamle kunster.

Tiger overrasket de fleste da han åpnet med en bunnsolid 69-runde torsdag. Fredag fulgte han opp med en forrykende front-nine på fem under par, og plutselig var han alene på toppen av leaderboardet.

– Jeg tror nesten ikke hva jeg ser. Dette er så vanvittig mye mer enn vi hadde våget å håpe på. Hva er det den mannen er lagd av? spurte en nesten tårevåt Per Haugsrud fra Eurosports kommentatorboks i det Tiger rullet i en eagleputt før runding, etter et mesterstykke av et innspill med treerwooden fra 250 meter.

Tiger fulgte opp med nok en birdie på hull 11 og var på det tidspunktet seks under par for dagen. Dessverre holdt det ikke hele veien inn, og med to bogeys på slutten signerte han til slutt for en runde på fire under par (68). 

Charley Hoffman er den spilleren på PGA-touren som gjør flest birdies. Fredag var birdiemaskinen i gang igjen. (Foto: Getty Images)

Dermed klatret han til delt 5.-plass, og med -7 sammenlagt har han fem slag opp til den nye lederen Charley Hoffman, som var i det umulige hjørnet fredag.

Han vartet opp med en vanvittig 63-runde, som inneholdt hele tolv (!) birdies.

Dette til tross var det likevel Tiger han ønsket å prate om etter runden. Han er en Tiger-fan i likhet med de 16 andre spillerne i feltet.

– Det er ganske spesielt å være her ute og se Tiger gjøre birdies og eagler igjen. Forhåpentligvis er han i toppen på søndag, sier Hoffman.

Det kokte på sosiale medier da Tiger gikk opp i ledelse halvveis i runden. Den som virker mest rolig, er ham selv.

– Jeg har fortsatt en lang vei å gå. Det gjenstår veldig mye trening for at jeg skal være tilbake der jeg ønsker å være. Jeg er bare glad for å ha muligheten til å konkurrere igjen, smiler Tiger, som setter pris på all støtten han har fått fra medspillere og publikum.

– Det er veldig hyggelig med alle som heier på meg. Jeg blir veldig ydmyk over at så mange har likt å følge med på det jeg gjorde i løpet av mine 20 første år på touren. Som en idrettsutøver er det en veldig takknemlig følelse å ha hatt muligheten til å få så mange folk til å smile.

Tiger sa før turneringen at han ikke legger for mye press på seg selv dette comebacket, men da en journalist spurte ham etter runden om han trodde han kunne vinne denne helgen, svarte Tiger med et lurt glis tilbake:

– Hva tror du?

For øyeblikket befinner Tiger seg helt nede på 1199.-plass på verdensrankingen. En seier vil sende ham helt opp til topp-150, og selv en sisteplass vil løfte ham rundt 250 plasser oppover rankinglisten.

Se alle slagene fra Tigers andrerunde i videoen under.

Leaderboard