Tiger Woods innfridde ikke forventningene da han sesongåpnet i Phoenix torsdag.

Woods, som i løpet av de siste månedene har falt helt ned til 47. plass på verdensrankingen, kunne ikke fått en stort verre start på sin 2015-sesong enn han gjorde torsdag.

39-åringen startet runden med å slice treerwoodutslaget langt høyre – et feilslag som skulle gjenta seg mange ganger utover runden. I tillegg fortsatte de samme nærspillsproblemene vi så under Hero World Challenge i desember, der han slet med balltreffet på enkle chip-og pitchslag rundt green.

– Jeg forsøkte å holde meg forpliktet til mine svingendringer. Jeg har vært gjennom dette før

Tiger Woods

Woods var fire over par etter fire hull onsdag og fem over etter 11. Han kan takke en spektakulær tap-in for eagle på det 13. par 5-hullet for at han fikk skuta tilbake på rett kjøl, og kan starte fredagen «bare» to slag bak cutstreken. Delt 104. plass er imidlertid lite å skryte av for Tiger, som spiller Waste Management Phoenix Open for første gang på 14 år.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Tiger sa før runden at han nærmer seg den samme svinghastigheten han hadde i midten av 20-årene. Den økte lengden var merkbar torsdag, og med en snittlengde på 291 meter fra tee var det bare syv spillere som slo lengre enn ham.

Det hjelper imidlertid lite når utslagene befinner seg i kaktus, kratt og ørken. Han traff fairway bare en av de ni gangene han dro opp driveren torsdag.

– Jeg forsøkte å holde meg forpliktet til mine svingendringer. Jeg har vært gjennom dette før. Dette er ikke første gang jeg har gått gjennom dette. Det tar tid, sa Woods i presseboksen etter runden.

Om de nyoppståtte chipping-problemene sier Tiger:

– Jeg har en helt annen release med hendene, og det tar tid å vende seg til. Det kommer til å ta tid å få hendene til å vende seg til følelsen.

I den andre enden av leaderboardet domineres leaderboardet av amerikanere, som okkuperer de syv øverste plassene på leaderboardet. 

Best av de beste er Ryan Palmer på syv under par. Beste skandinaver er de to svenskene Jonas Blixt og Fredrik Jacobson på delt 17. plass (-3).

 

Leaderboard