De siste ukene har Viktor Hovland etablert seg som én av de mest stabile spillerne på PGA-touren. Lørdag gikk han plutselig fem slag over par, og med +1 sammenlagt raste han hele 21 plasser på resultattavla.

Hovland åpnet med to birdies og tre bogeys på de første ni hullene. Etter bogey på hull 13 og birdie på hull 14, forsvant alt håp om turneringsseier på det etterfølgende par 5-hullet.

Da driven fant roughen på venstre side, måtte Hovland legge bort planen om å nå greenen på to slag. Og da innspillet fra 125 meter gikk over greenen, lå nordmannen i roughen igjen. En mislykket chip ble etterfulgt av en ny, hvorfra Hovland treputtet til åtte slag og trippelbogey.

For Hovlands del er nå en topp 20-plassering det mest sannsynlige i helgens turnering. Med en sterk avslutningsrunde er heller ikke en plassering blant de ti beste umulig. Det vil i så fall være en kjempeprestasjon.

Baneforholdene i Ohio er nå vesentlig tøffere enn de var forrige uke da Hovland storspilte og sikret seg en tredjeplass. Med raskere og hardere greener var ikke nordmannen den eneste som slet med å gå under par lørdag.

Spanske Jon Rahm var den som mestret forholdene best, og ble den eneste sammen med Brendon Todd som noterte seg for en runde på 60-tallet. Med 68 slag lørdag leder Rahm turneringen på -12, fire slag foran Ryan Palmer.

Viktor Hovland har fire slag opp til topp ti, og er bare to slag bak de 20 beste.

Her er leaderboard