Sesongen nærmer seg veis ende, og det betyr at spillernes skjebner for 2020 skal bestemmes i årets mest nervepirrende turneringer: q-school.

Denne uken startet andresteget av europatourkvalifiseringen på fire ulike baner fordelt på Alicante, Tarragona, Almeria, og foreløpig er tre av fire nordmenn i rute for avansement.

På Alenda Golf har Jarand Ekeland Arnøy og co. bare rukket å spille én runde etter at fredagens andrerunde blåste bort. Arnøy imponerte i torsdagens åpningsrunde med en 68-runde (-4), og ligger på delt fjerdeplass, to slag bak lederne Frederic Lacroix fra Frankrike og Bradley Neil fra Skottland.

To slag bak Arnøy følger Espen Kofstad på delt 12.-plass, ett slag innenfor kvalifiseringsgrensen. Det er cirka 20 spillere som går videre fra hvert felt til neste ukes finale. (Leaderboard)

I finalen vil alle spillerne få minst en begrenset kategori på Challenge Tour (nivå 2 i Europa) neste sesong, mens alle som klarer cuten etter fire av seks runder, får full kategori. Det er de 25 beste i finalen som sikrer seg det gjeve europatour-kortet.

(Artikkelen fortsetter under)

Espen Kofstad kjemper for å beholde plassen i det gode selskap på europatouren. (Foto: Getty Images)

Jarand Ekeland Arnøy har tilbragt årets sesong på Nordic League etter å ha rykket ned fra Challenge Tour året før. Han avsluttet årets sesong på 7.-plass på poenglisten, og har fortsatt mulighet til opprykk tilbake til Challenge Tour selv hvis det ikke skulle gå veien denne uken. Det forutsetter imidlertid at én av spillerne som endte over ham på Nordic Leagues poengliste, klarer å sikre europatour-kortet i q-school.

Espen Kofstad er på sin side sikret minst Challenge Tour-spill, og kjemper nå for å beholde arbeidstillatelsen på touren etter at han endte sin comebacksesong etter flere år med skade på 166.-plass på europatourens poengliste.

På andresteget i Las Colinas har Elias Bertheussen fått en god start med runder på 71 og 67 slag. Med -4 sammenlagt deler han 12.-plassen, to slag innenfor kvalifiseringsgrensen og fire slag bak lederen Ricardo Gouveia fra Portugal. Bertheussen har imponert på Nordic League denne sesongen hvor han endte på tredjeplass sammenlagt, og har allerede sikret seg Challenge Tour-kortet. Nå er det europatouren trønderen sikter mot. (Leaderboard)

(Artikkelen fortsetter under)

Elias Bertheussen har imponert i den nordiske ligaen i år. Nå skal han forsøke å skaffe seg europatour-kortet. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristian Krogh Johannessen står i fare for å rykke tilbake til Challenge Tour etter at han stupte nedover leaderboardet med en 77-runde fredag. Han deler 41.-plassen på fire over par (71-77), og har fem slag å ta igjen i helgen for å komme opp på riktig side av kvalifiseringsgrensen. Krogh endte årets europatour-sesong nede på 216.-plass på poenglisten. (Leaderboard)

NB! Q-school-finalen spilles fra 15. til 20. november på Lumine. Kristoffer Reitan og Eirik Tage Johansen er allerede kvalifisert til denne turneringen.