Viktor Hovland er tilbake der han klarte sin første cut på PGA-touren for et år siden. Nå har en jobb foran seg for å unngå å misse cuten på fredag.

Med en åpningsrunde på to over par i Arnold Palmer Invitational ligger Hovland nede på delt 80.-plass, allerede ni slag bak lederen Matt Every og seks slag bak topp-10.

Hovland startet runden på lovende vis da han allerede på hull 11, sitt andre hull for dagen, klistret innspillet fra 110 meter til én meter fra pinnen for en enkel birdie. Det skulle imidlertid også vise seg å bli hans eneste fugl på scorekortet.

22-åringen fra Oslo fulgte opp med åtte par på rad før scorekortet ble ødelagt av tre bogeys på de neste fire hullene. Med fire par i innspurten signerte han til slutt for 74 slag.

– Jeg fikk en bra start, men senket en del putter på de neste hullene for å klare å holde det gående. Men så begynte jeg å misse de korte puttene. Man kan ikke senke alle av dem når det blir litt for mange av dem. Men det er sånn det blir når pinnene står vanskelig til, det blåser og er hardt og raskt. Det var tøft. Jeg var ikke helt i siget, oppsummerte Hovland runden overfor Eurosport

Ifølge tallene skilte ikke Hovland seg nevneverdig ut i noen av de statistiske kategoriene torsdag: Han var 24. best i feltet fra tee, nummer 74 fra tee til green, 118 av totalt 121 spillere i nærspill, og nummer 44 med putteren i hånda.

Fredag kan man følge Hovlands jakt på å unngå sin andre strake missede cut direkte på GOLFTV. På PGA Tours Twitter-konto har det i løpet av det siste døgnet vært mulig å stemme frem hvem som skal være deres «featured group» i TV-sendingen fredag.

Gruppen med Sungjae Im, Rickie Fowler og Marc Leishman ledet opprinnelig klart, men etter en massiv dugnadsinnsats fra norske golfentusiaster blir det gruppen med Hovland, Keegan Bradley og Keith Mitchell som kan følges live fra klokken 13.20 norsk tid.

Vi krysser fingrene for at dugnadsinnsatsen belønnes med et realt Hovland-show!

Leaderboard