Etter en forrykende tredjerunde på 63 slag, hans beste runde på PGA-touren, føk Kristoffer Ventura oppover resultatlistene i Wyndham Championship lørdag og tente et lite håp om å kjempe om en fjerdeplass som kunne gitt en plass i neste ukes FedEx Cup-sluttspill.

Dessverre var håpet ute allerede etter ett hull på søndagens finalerunde.

Ventura, som startet dagen på 18.-plass, startet sisterunden med dobbelbogey etter å ha surret mye på nærspillet. Deretter tapte han nok et slag med bogey på hull 3, før han tok et slag tilbake med dagens første birdie på hull 5.

Han avsluttet front-nine med fire par på rad før det svingte frem og tilbake på de siste ni med tre bogeys, tre birdies og tre par. Dermed signerte han for en runde på 72 slag, to over par.

Den sendte ham 19 plasser nedover resultatlisten til delt 37.-plass (-8), 13 slag bak vinneren Jim Herman fra USA.

Etter en knalltøff start på sin debutsesong på PGA-touren har Ventura klart cuten i tre av fire PGA Tour-turneringer i sommer, med to topp-21-plasseringer. Når han har prøvd seg på Korn Ferry Tour (nivå 2), har han levert varene med en fjerdeplass, en åttendeplass og en 49.-plass.

Ventura avslutter sesongen på 156.-plass på PGA Tours poengliste FedEx Cup. Det er vanligvis de 125 beste ved sesongslutt som både kvalifiserer seg til FedEx Cup-sluttspillet, og som forlenger arbeidstillatelsen på verdens mest lukrative golftour i ett år, men på grunn av korona-situasjonen blir det heldigvis for Ventura ingen opp-og nedrykk til og fra PGA-touren i høst. Han er med det sikret kortet i minst en sesong til.

Ukens turnering var Venturas siste for sesongen. Fra neste uke starter nemlig sluttspillet i The Northern Trust i Boston, der Viktor Hovland vil være tilbake i aksjon igjen. For Venturas del blir neste turnering sannsynligvis Safeway Open i California 10. september.