Elias Bertheussen, den eneste norske spilleren med full kategori på årets Challenge Tour, har slitt i sesonginnledningen.

Torsdagens 68-runde var et stort steg i riktig retning før trønderen, og etter første dag lå han på en sterk syvendeplass i KMPG Trophy i Belgia. Andrerunden ble ikke fullt så bra, men Bertheussen lå likevel godt plassert halvveis i turneringen.

På lørdagens runde gikk det imidlertid ikke trønderens vei, og med med 75 slag falt han 21 plasser ned til en delt 48. plass. Det er imidlertid svært jevnt i Belgia, så med en god avslutningsrunde er det fremdeles mulig å sikre seg en god plassering.

– Det var tøffe forhold i dag, og da var jeg tydeligvis en av de som taklet det dårlig. Tar litt for dårlig vare på de «lette» hullene i medvind, men det er tight så jeg har gode muligheter til å avansere i morgen, sa Bertheussen til Norsk Golf etter runden.

18 år gamle Andreas Halvorsen fra Larvik måtte pakke sakene sine tidlig i Belgia etter å ha fått en svært kjedelig avslutning på sin arbeidsuke. Før hans siste hull på andrerunden lå han akkurat innenfor cutten, men en avsluttende bogey sendte ham ned på feil side av streken.

Dette var den andre turneringen på rad hvor Halvorsen misset cutten med minste mulige margin, så det flyter ikke helt for vårt unge talent om dagen. 

Halvorsen har sikret seg syv invitasjoner til Challenge Touren i år, men i tøft selskap blant etablerte proffer har forløpig fått være med i helgen kun én gang.

LEADERBOARD