Etter en treg start på comebacket etter mammapermen med to missede cuter var Tutta tilbake i aksjon igjen i denne ukens  CP Women’s Open i Canada.

Med sin første klarte cut etter comebacket var turneringen et skritt i riktig retning på vei til å finne tilbake formen igjen før neste måneds Solheim Cup i Skottland.

Etter en tung tredjerunde på tre over par slo Tutta tilbake på søndagens avslutningsrunde med en score på 69 slag (-3), hennes beste runde siden comebacket.

Hun gjorde hele syv birdies, men også to bogeys og en dobbelbogey, og klatret fra 70.- til 59.-plass. 

Sør-koreaneren Jin Young Ko vant turneringen med hele 25 under par, 23 slag foran Tutta.

Les også: Thorp tror Tutta kommer til å overraske i Solheim Cup

For to uker siden ble Tutta valgt ut som et av Catriona Matthew sine fire «captain’s picks» til neste måneds Solheim Cup på Gleneagles, til tross for at hun nesten ikke har spilt golf de siste par årene.

Nå skal hun bruke de kommende ukene på å fortsette å spille seg tilbake i form, og føstkommende uke reiser hun rett til Portland for å spille nok en LPGA-turnering, Cambia Portland Classic i Oregon fra 29. august. Det blir generalprøven før Solheim Cup braker løs 13. september.

I pressekonferansen før ukens turnering fortalte Tutta om hvordan hun følte seg ferdig med golf etter å ha blitt mor, men gradvis har fått gnisten tilbake de siste månedene. Hun sier tilnærmingen hennes til golf nå er fundamentalt annerledes nå sammenlignet med sist gang hun var ute på touren.

– Jeg har fått nye rutiner. Jeg har ikke lenger så god tid som jeg pleide å ha, og jeg har definitivt blitt mer effektig. Jeg kan få mye mer arbeid gjort på kort tid, og jeg føler nesten at treningen har bedre kvalitet nå, sammenlignet med da jeg kunne stå seks timer på rangen og sløse bort tid, sa Tutta.

Tutta sier mammapermen ga henne tid til å reflektere over golfkarrieren og hva hun ønsker å gjøre på veien videre.

– Det er som alt annet i livet. Da jeg først kom over kneika, begynte å finne tilbake til flyten igjen, og kroppen begynte å lystre til det trenerne mine fortalte meg, var det veldig gøy. Jeg har innsett at jeg sannsynligvis har mye mer kunnskap enn jeg har trodd selv. Det har det nok gjort det enklere for meg å komme tilbake hit.

Leaderboard