(Oppdatert fredag kveld: Mye utsettelser på grunn av regnvær gjorde at spillerne ikke rakk å fullføre sine tredjerunder. Tutta ligger på par etter åtte hull og delt 10. plass. Runden gjenopptas klokken 13.30 lørdag)

 

Torsdag

Tutta var på 60. plass, en over par før andrerunden av Coates Golf Championship i Florida. Da dagen var omme hadde hennes navn klatret hele veien opp til 7. plass, fire under par og bare tre slag bak den nye lederen, verdensener Lydia Ko.

Oslo-golferen rakk å gjøre hele syv birdies, samt to bogeys og åtte par før spillet ble avblåst på hull 17, på grunn av faretruende uværsskyer som var på vei.

– Jeg var litt overrasket. Vi forsøkte å telle hvor mange tørre hull vi fikk spilt. Vi så ikke helt væravbruddet komme, men det var vel akkurat i tide, sa Tutta, som ikke fikk sin runde påvirket av uvær.

Tutta sier hun sakte men sikkert begynner å høste fruktene av arbeidet med svingtrener Butch Harmon. Denne vinteren har de kun gjort ørsmå endringer på svingen, og heller fokusert på å trene ute på banen.

–Butch er av den gamle skolen. Det er vanskelig for meg, som ønsker å komplisere ting, sier Tutta til lpga.com.

– Han fortsetter å si til meg: «Bare spill golf!», sier Tutta, som innrømmer at det har vært uvant for henne å jobbe med å senke scorene, uten at det skal involvere svingendringer.

– Det har vært utfordrende for meg. Jeg har jobbet mye med puttingen, og jeg har puttet bra disse to dagene, det har vært deilig.

2016 betyr OL-sesong og Tutta stiller i den anledning med ny caddie på bagen. Det er under ett år siden hun ansatte James Walton. Walton har tidligere jobbet for Tutta fra 2006 til 2007, og også deler av 2009-sesongen. Nå er han skiftet ut for tredje gang.

Aftenposten skrev tidligere denne uken at hennes nye caddie er Duncan French, som var på bagen til Michelle Wie frem til nyttår. 

Leaderboard