Det har vært mye press på både Suzann Pettersen og kaptein Catriona Matthew før Solheim Cup etter at Matthew valgte å bruke et av sine «captain’s picks» på Tutta, som nettopp har gjort et rustent comeback etter mammapermen.

Under pressekonferansen før turneringen bedyret Tutta imidlertid at det ikke var noe å utsette på spillet, og forsikret om at hun var klar til start.

Fredag fikk hun endelig mulighet til å bevise at det ikke bare var prat.

Etter at Europa sikret en 2,5-1,5-ledelse i formiddagens foursomerunder var det endelig klart for Tutta i ettermiddagens fourball sammen med den langtslående Solheim Cup-rookien Anne Van Dam.

Der var det lite som tydet på nerver fra Tutta, som slo til med en «Fortnite»-dans før hun skulle slå ut, til ellevill jubel fra det europeiske publikummet:

 

Etter oppvisningen Tutta og Van Dam vartet opp med i duell med Danielle Kang og Lizette Salas, skal det mye til for at de to ikke blir å se på lag sammen lørdag også.

Van Dam og Tutta festet grepet om matchen tidlig og var fire opp etter ni hull, der høydepunktet var denne monsterputten for birdie fra Tutta:

 

Etter å ha startet back-nine med fire delte hull forsøkte USA å lansere en sluttspurt med sier på det 14.  hullet, men da Tutta og Van Dam  tok det poenget tilbake på hull 16, var det spikeren i kista med 4&2-seier for Europa.

Da dagen var omme, stod det hele åtte birdies på scorekortet deres.

Dette var Tuttas niende fourball-seier i Solheim Cup-karrieren, en tangering av Laura Davies sin europeiske rekord.

Etter runden var hun imidlertid ikke i tvil om hvem som skulle ha æren for seieren.

– Jeg må bare si at jeg hadde verdens beste partner i dag. Jeg følte meg litt som Seve (Ballesteros) der ute i dag. Jeg var venstre og høyre og overalt, konstaterte Tutta, før hun la til en ekstra selvtillitsboost for Van Dam før morgendagen:

– Jeg tror denne jenta er den beste golfspilleren jeg har sett! smiler Tutta, som deltar i Solheim Cup for niende gang i karrieren, men første gang på fire år.

 

 

 

Tutta og Van Dams poeng ble også den eneste europeiske seieren på ettermiddagen. Ally Mcdonald og Angel Yin knuste svenskene Anna Nordqvist og Caroline Hedwall 7&5, og i de to siste matchene hentet amerikanerne seg inn helt på slutten for å sikre et halvt poeng i begge.

Dermed står det nå 4,5 – 3,5 i favør Europa etter første dag.

(Artikkelen oppdateres!)

 

Resultater dag 1

Foursome-runder formiddag

Carlota Ciganda og Bronte Law delte mot Morgan Pressel og Marina Alex.

Georgia Hall og Celine Boutier slo Lexi Thompson og Brittany Altomare 2&1

Caroline Masson og Jodi Ewart Shadoff tapte 6&4 mot Jessica og Nelly Korda

Charley Hull og Azahara Munoz slo Megan Khang og Annie Park 2&1.

Fourballrunder ettermiddag

Suzann Pettersen og Anne Van Dam slo Danielle Kang og Lizette Salas 4&2

Anna Nordqvist og Caroline Hedwall tapte 7&5 mot Ally McDonald og Angel Yin

Charley Hull og Azahara Munoz delte mot Nelly Korda og Brittany Altomare

Carlota Ciganda og Bronte Law delte mot Jessica Korda og Lexi Thompson