Tutta misset cuten i Arizona

Denne uken spilles årets første LPGA-turnering på amerikansk jord. Suzann Pettersen misset cuten til tross for to runder under par.

Selv om hun innledet Bank of Hope Founders Cup med runder på en og to under par, var det ikke nok til å sikre helgespill for Suzann Pettersen. Det scores lavt i Phoenix, og hele 127 av feltets 144 spillere lå under par etter to runder.

Suzann Pettersen startet fredagens runde to slag bak cutstreken. Under normale omstendigheter ville hennes tre birdies, en bogey og resten par løftet henne oppover leaderboardet, men i ble hun værende på 85. plass.

Hun endte ti slag bak lederne Stacy Lewis og Ariya Jutanugarn. Hele 20 spillere er ti under par eller bedre etter to runder.

Dette var Suzann Pettersens tredje turnering for året. Hun har startet sesongen med en 32. plass og en 7. plass. Tutta har vunnet 15 ganger i sin LPGA-karriere, men det begynner å bli en stund siden sist. Sist gang hun vant en LPGA-turnering var i juni 2015. I fjor endte hun på 22. plass på tourens pengeliste, hennes svakeste plassering på ti år.

Nylig kunne Norsk Golf avsløre at Tutta har skiftet trener. Etter to års samarbeid med stjernetreneren Butch Harmon har hun skiftet spanjolen Jorge Parada. Parada er 35 år gammel, like gammel som Tutta, og trener en rekke spillere på LPGA- og Symetra Tour.