18 hull er ferdigspilt i Tuttas tredje LPGA-turnering for sesongen. Med en åpningsrunde på en under par (71), ligger 33-åringen fra Oslo på en delt 23. plass.

Tutta gjorde fire birdies, tre bogeys og resten par på torsdagens runde, og har med det fem slag opp til verdenstoer Inbee Park og Yani Tseng.

Hakk i hæl følger navn som Angela Stanford, Mo Martin, Jenny Shin – og så klart verdensener Lydia Ko.

Den tidligere dominante verdenseneren Yani Tseng har ikke vunnet siden mars 2012, og har siden den gang stupt nedover verdensrankingen. Nå kan det tyde på at hun omsider er i ferd med å finne tilbake formen: Forrige uke endte hun på andreplass i Thailand, og hoppet samtidig fra 91. til 67. plass på verdensrankingen.

Les også: Tutta til Norsk Golf: – Jeg er like sulten som for ti år siden 

Tutta, som forrige uke falt fra femte- til sjetteplass på rankingen, klatret også  etter helgens turnering. Hennes 7. plass i Thailand var hennes første topp 10-plassering for året, hennes 100. i karrieren, og sørget samtidig for at hun gjeninntok femteplassen på verdensrankingen.

2014 var Suzann Pettersens første seiersløse sesong siden 2010. Hun vil være avhengig av en rekke gode resultater fremover for ikke å falle igjen på rankingen. Ettersom verdensrankingen baserer seg på de siste to års resultater, forsvinner etterhvert plasseringene fra Oslo-golferens magiske 2013-sesong med i beregningen.

Leaderboard Singapore