Shane Bacon er fast inventar i TV-studioene når det er duket for majorturneringer og er en av USAs mest velrennomerte golfjournalister.

I en kommentarartikkel publisert på Fox Sports sine nettsider for tre år siden har han argumentert grundig for hvorfor U.S. Amateur Championship, som Viktor Hovland vant på søndag, er den vanskeligste golfturneringen i verden å gå helt til topps i.

Bacon påpeker at U.S. Open er den tøffeste testen i golf med tanke på vanskelighetsgraden på banen. Han sier det også kan argumenteres for at PGA Championship eller The Players Championship er de vanskeligste å vinne med tanke på at disse to turneringene har de sterkeste startfeltene av alle turneringer. Men man kan også si at The Masters er den vanskeligste å vinne, med tanke på hvor eksklusiv og liten gruppe spillere som i det hele tatt får mulighet til å delta i turneringen.

Men Bacon er ikke i tvil: Han rangerer U.S. Amateur som den vanskeligste å nå vinne. Her er begrunnelsen:

«U.S. Amateur har et helt spinnvilt format: slagspillskvalifisering etterfulgt av matchspill, og golferne må navigere seg gjennom syv dager hvis de ønsker å vinne.

Grunnen til at den er så vanskelig å vinne, starter allerede før turneringen slår i gang. (…) Prosessen begynner når du skal kvalifisere deg til turneringen, noe nesten alle amatører må gjøre for å være en del av det massive feltet bestående av 312 spillere som slår i gang slagspillet. Man må altså finne en av de mange kvalifiseringene spredd rundt i landet og spille 36 hull med fantastisk golf bare for å komme med i turneringen. Og hvis du klarer det, har reisen bare så vidt begynt.

U.S. Amateur starter med slagspill, spillet vi alle kjenner og som vi ser proffene spille. Men det er mye mer stressende å spille denne turneringen enn en major fordi du må være blant de 64 beste av 312 spillere, ikke topp-70, slik PGA-touren vanligvis krever i sine mye mindre startfelt. (…)

Resten av uken spilles med matchspill, der alle kan bli slått ut når som helst. Det er selve prosessen som gjør denne turneringen så tøff. Det hadde vært idiotisk å si at det er i nærheten av like mange gode spillere her som i en PGA Tour-major, men formatet og lengden på turneringen krever både fantastisk spill og litt flaks.

Med tanke på at matchspillet varer fra onsdag til søndag, må du bare regne med at du kommer til å ha en dårlig runde i løpet av turneringen, men da må du bare håpe på at du møter noen som har en dårlig dag samtidig.

Og på toppen av alt dette har du visstheten om at en finaleplass betyr at du kan bestille billetten til Augusta National neste år, noe som er i spillernes bakhode like mye som noe annet. (…)

Arnold Palmer er en av de som har vært heldige og vunnet denne turneringen. Jack Nicklaus vant U.S. Amateur to ganger, og vi husker så klart alle da amatørlegenden Tiger Woods på enestående vis vant turneringen tre ganger på rad på midten av 90-tallet.

Det er verdt å se på navnet på tidligere vinnere for å forstå hvor vanskelig det er å vinne denne tittelen. (…) Men likevel har ikke Rory McIlroy, ikke Jordan Spieth, ikke Jason Day, ikke Rickie Fowler eller Bubba Watson vært i finalen. (…)

Det er så mange som spillere som har  cruiset seg gjennom sluttspillet og til finalen, bare for så å ryke på nederlag i finalen. Det er en av de vonde realitetene med matchspill: Uansett hvor bra du har spilt dagen før, blir alt slettet og startet på nytt på første tee dagen etter.», skriver Bacon.

Les kommentaren hans i sin helhet her.