Kristoffer Ventura fikk en strålende start på sin fjerde og siste runde i Safeway Open, på PGA-touren. Med to birdier og sju par på «ut-runden» så Ventura ut til å klatre mange plasser på resultatlista.

Så stoppet det helt opp.

Bogeyer på hull 10, 12, 14, 15 og 18, gjorde at Ventura leverte sin verste runde i turneringen på siste dag; 75 slag. Dermed raste Ventura 15 plasser på resultatlista, og hadde til slutt bare to av de øvrige spillerne som klarte cuten, bak seg.

Til slutt endte det med delt 62. plass, 17 slag bak vinneren Cameron Champ som kunne juble for karrierens andre PGA Tour-seier. Det ble en emosjonell avslutning for Champ, som har en kreftsyk bestefar som for tiden ligger på dødsleiet. Han var også den første Champ ringte etter at seieren var et faktum.

– Uansett hva som skjer videre, kommer dette til å være det største øyeblikket i golfkarrieren min, sa Champ etter seieren. 

Kristoffer Ventura åpnet ukens turneringe med runder på 72 og 70 slag. Det var nok til å komme seg over cut-grensa og sikre helgespill og lønningspose.

På lørdag leverte Ventura mer av det samme.

LES OGSÅ: Ventura avviser spytteanklage

Fire birdier og tre bogeyer ga en runde på -1, og ett hopp opp på resultatlista til delt 47. plass. Norskmeksikaneren fra Rygge (-3) ligger åtte slag bak den langtslående amerikaneren Cameron Champ (-14) som leder turneringen.

Dette var første gang siden Valero Texas Open i fjor at Ventura greide cuten på PGA Touren, og andre gang i karrieren på seks forsøk.

Leaderboard