Aldri før har Kristoffer Ventura (24) greid cuten på Web.com-touren (nivået under PGA Tour). Da han endelig gjorde det, var det med stil.

– Jeg tror jeg våknet klokka 6 i morges. Med alle forsinkelsene, og den førti minutter lange kjøreturen ut hit, så var det en tøff dag. Men er likt for alle; man må holde seg positiv. Jeg trodde ikke det kom til å bli spill i dag, men vi fikk gode forhold, og jeg utnyttet meg av det. Det var gøy, sier Ventura til pgatour.com.

Birdierace

BMW Charity Pro-Am er norskmeksikanerens andre turnering på det nest høyeste nivået i amerikansk golf. I april greide ikke 24-åringen cuten i Robert Trent Golf Trail Championship.

Denne helga kjemper Ventura om seier i det som er én av de største turneringene på Web.com-tourens kalender ($700 000 i prispenger).

Torsdagens åpningsrunde var god. Runden på 67 slag plasserte Ventura blant topp 30, og med sju birdier lovet det godt for det som skulle komme.

Kristoffer Ventura leder etter halvspilt turnering på Web.com-touren. Her fra en turnering i 2018. (Foto: Getty Images)

Samtlige spillere spiller én runde på Thornblade Club og én runde på the Cliffs Valley. Og for en andrerunde det ble for nordmannen!

– Jeg satte en hel haug med putter. Man greier ikke å spille -14 etter to runder uten å sette putter. Alt har vært solid, inkludert balltreffene mine. Jeg fikk hjelp av Claude Harmon for et par uker siden, og det meste har klikket siden da.

I ledelse

Med ti birdier og åtte par leverte Ventura en runde på ti under par, blant annet med birdiesirkler på samtlige hull fra 13 til 17. Den totalen greide ingen av de andre spillerne å matche.

Dermed er det Ventura som leder etter halvspilt turnering.

Lyn og torden gjorde at ikke alle spillerne rakk å fullføre andrerunden på fredag, men det skal gjøres mange birdier om noen av de andre spillerne skal rekke å hente inn Venturas forsprang før runde tre blåses igang på lørdag.

– Alt klikket. Nå er jeg bare glad for å se at resultatet av alt det harde arbeidet. Jeg har bare spilt to turneringer, med denne, så målet mitt er bare å få spilt flere turneringer. Jeg har spilt mye mandagskvalifisering, og det har vært tøft, men nå er jeg bare glad for å være her.

(saken fortsetter under bildet)

 

 

Skulle Ventura greie en topp 10-plassering til slutt, vil han uansett være kvalifisert til neste turnering på Web.com Touren. Flere gode resultater vil også være avgjørende når Ventura skal forsøke å forbedre spillekategorien sin til neste sesong; da er flere gode resultater oppskriften.

Ble proff i 2018

Siden han bestemte seg for å bli proff i 2018, har Ventura spilt flere turneringer på PGA Touren. I april greide han cuten for første gang.

Opptakten til 2019-sesongen ble ikke helt slik Ventura hadde forestilt seg. I fjor høst overbeviste den daværende 23-åringen med å ta seg gjennom både pre-kvalifiseringen, første- og andresteget av Web.com Tour-kvalifiseringen og hele veien til Q-school-finalen.

Bare en uke før finalen måtte Ventura imidlertid hasteopereres for en betent blindtarm. Ventura bet i seg smertene og fullførte turneringen på mirakuløst vis.

Leaderboard