Man kan trygt si at 2021-sesongen ikke har blitt som Tonje Daffinrud hadde forespeilet. Etter å ha ligget i hardtrening gjennom hele vinteren var Tønsberg-jenta proppfull av selvtillit før den nye Ladies European Tour-sesongen slo i gang i Sør-Afrika i midten av mai.

Så pådro hun seg et magevirus, spiste ikke mat på fem dager, måtte på sykehus for å få i seg næring og kjempet seg gjennom tre ulike antibiotikakurer.

Utfordringene har kommet på rekke og rad for Tonje Daffinrud de siste ukene. (Foto: Getty Images)

I tillegg førte noen mildt sagt ugunstige karanteneregler for å komme hjem til Norge ført til at Daffinruds planlagte treukersreise endte opp med å bli syv strake uker på reisefot.

Nå er hun omsider hjemme igjen, og hun har nettopp lagt bak seg en av karrierens største nedturer i europatour-turneringen Scandinavian Mixed.

Med en åtter på scorekortet, fem over par, på sitt nest siste hull fredag var hun langt nede etter å ha misset cuten på verst tenkelige vis.

– Jeg var greit nede i kjelleren den ettermiddagen, forteller Daffinrud på telefon til Norsk Golf.

For å gjøre vondt verre vant sveitseren Morgane Metraux på Symetra Tour i USA på søndag. Metraux var spilleren bak Daffinrud på 60.-plass på OL-rankingen, og seieren gjør at Daffinrud nå ikke lenger er inne i OL-varmen.

Daffinrud tilbringer starten av uken i hjemmekarantene. Da blir det også god tid til å reflektere over ukene som har gått, og om de viktige ukene som kommer.

– Det har vært en spesiell start på sesongen. Jeg følte meg i kjempegod form før jeg satte i gang, men måtte bruke tid på å bygge opp kroppen igjen etter å at jeg ble syk. Jeg har jobbet beinhardt, og det var så deilig å få frem det gode spillet igjen i Sverige. Jeg spilte solid hele veien og koste meg virkelig der ute. Så kom den smellen på det nest siste hullet. Det var brutalt.

Da katastrofen inntraff, var det vanskelig ikke begynne å tenke på hva som stod på spill.

– Selv om man ikke går rundt og tenker på OL mens man spiller, får man det jo rett i fleisen når noe sånt skjer. Man får virkelig kjenne på hvor vondt det gjør, når det står så mye på spill. Også blir det ekstra frustrerende når jeg føler at spillet mitt er bra. Det hadde sannsynligvis vært litt lettere å svelge hvis jeg spilte dårlig og var langt unna å klare cuten. Golf kan være brutalt, og man kan ikke tillate seg selv å miste det. Man har ikke mulighet til å være litt «off» en gang.

(Artikkelen fortsetter under)

Morgane Metraux passerer nå Tonje Daffinrud på den siste plassen på OL-rankingen etter at hun vant på Symetra Tour i helgen. (Foto: Symetra Tour)

Neste turnering for Daffinrud blir nå Tipsport Czech Ladies Open fra 25. til 27. juni. Det blir hennes siste mulighet til å klatre tilbake til topp-60 på OL-rankingen igjen. Dagen etter at turneringen er ferdig, er nemlig deadline for OL-uttaket.

Selv om det står mye på spill, forsøker Daffinrud å legge skuffelsene bak seg og se det lyse i situasjonen:

– På en måte er det jo en kul utfordring. Jeg har mulighet til å teste meg selv under mye press, og jeg har mulighet til å kvalifisere meg til OL. Nå er jeg i en situasjon hvor det bare er opp til meg. Det er deilig å ha litt tid hjemme nå til å drøfte med teamet mitt og legge en slagplan. Jeg vet at spillet er der. Det handler om å få det ut, og å ha marginene på sin side. Nå blir det «all-in» i Tsjekkia!

Til tross for at hun ligger helt på vippegrensen til OL-plass, sier Daffinrud at hun ikke følger så nøye med på poenglisten, hvilke spillere som ligger foran eller bak henne, eller hva slags plassering hun kommer til å trenge i Tsjekkia for å kvalifisere seg.

Spiller hun bra nok, vil det fikse seg selv.

– Det viktigste for meg er å prestere på touren og å spille bra golf. Fordelen med å være golfspiller er at vi har mange andre muligheter enn OL. Denne turneringen er ikke alt for oss, slik det er for utøvere i mange andre idretter.

– Men jeg skal ikke legge skjul på at en OL-plass hadde betydd utrolig mye for meg. Det har vært et stort mål lenge.