Laser med alt pluss litt til

Vi hadde stort sett bare gode ord å si om Bushnell Z6 og V3 i 2014. Begge kommer med Jolt funksjonen som vibrerer når du treffer flagget. Nå kommer en toppmodell som tar det beste fra begge de to nevnte laserene.

Tour X har alt, og litt til. Den største nyhetene virker først å være muligheten til å skifte frontplate. Med den røde platen på får du oppgitt slope, altså avstand med høydeforskjell. Denne funksjonene er ulovlig under turnering og handicaptellende runder. Da skifter du bare til den sorte platen, og har et lovlig produkt. Bushnell er ikke først ute med dette. Leupold har lenge hatt samme funksjon i sin GX-4i.

Vi mener den andre store nyheten er det virkelig store ved Tour X. Med en bryter på baksiden kan du velge om displayet skal vise tall og tegn i sort eller rødt. En helt genial funksjon. Z6 med sitt røde display er utrolig bra, men i enkelte situasjoner ønsket vi oss de sorte tallene fra V3. Nå får du begge. I dårlige lysforhold skal rødt fungere best, mens sort passer når lyset er ekstra skarpt.

Tour X er ekstremt presis, og viser avstander med 0.1 meters intervall fra 5 til 125 meter. Den strålende Jolt vibrasjonen er på plass, og vi legger merke til at over- og undersiden er kledd med gummi for bedre grep.

Veiledende pris er 4999,- og må sies å stå i stil med den pene listen over funksjoner. Tour X er en laser for ivrige golfere.

Superenkel GPS

I andre enden av skalaen for både funksjonalitet og pris finner vi den Bushnells andre nyhet – Neo Ghost.

Bushnell Neo Ghost GPS

Dette er en mini GPS med de enkleste funksjoner. Du får avstand til front, senter og bak på greenen. Det er også lagt inn avstand til maksimalt fire hindere per hull, og den måler slaglengden din.

33.000 baner er forhåndsinstallert. Dekningen i Asia er ikke god på dette produktet. Sjekk oversikten på Bushnells nettside.

Veiledende pris for Neo Ghost, med det Bushnell kaller en ‘multifunksjonell festeklips, er 1149,-. For ordens skyld kan vi nevne at Neo Ghost helt klart er tillatt i turneringer og på handicaptellende runder.