Skal køllene være smidd eller støpt, skal jeg ha stålskaft eller grafitt, små eller store hoder? Er det bra med mye eller lite offset?

Det er helt individuelt hva som passer til hvem. Jernsettet som passer for din spillepartner, kan være helt feil for deg. Vi har testet masse jernsett og gir deg noen gode råd på veien for å velge riktig.

Sammen med putteren er nok jernkøllene de viktigste i settet ditt. Disse køllene skal du være fortrolig med i alle situasjoner. Det du kan være sikker på, er at om du velger utstyr fra de kjente produsentene, så får du god og gjennomarbeidet kvalitet, nesten uansett.

Dette er de ulike kategoriene

I utstyrsverden er det vanlig å dele inn jernkøllene i disse tre kategoriene: «players-jern», «game improvement»-jern og «super game improvement»-jern.

Players-jern er gjerne kjennetegnet ved mindre køllerhoder hvor du ikke får så mye hjelp. De er laget for bedre spillere som liker å ha kontroll over ballbanen. De har ofte et smidd køllehode, en tynn topplinje, og gjør det enkelt å forme ballbanen. Samtidig straffer de deg også mer enn vanlig ved dårlige balltreff, men de siste årene har produsentene begynt å lage stadig mer tilgivende jernkøller i denne kategorien ogsp.

Game improvement-jern er de midt i mellom, de som passer de aller fleste golfspillere. Disse har gjerne litt større køllehoder samtidig som de lar deg ha god kontroll over ballbanen.

Super game improvement-jern fokuserer nesten utelukkende på å hjelpe ballen opp og frem. Dette er køllene for høyhandicapere. De har store køllehoder der ballen spinner lite og går høyt, og dermed også lenger.

Spør i proshopen din om hva som passer akkurat deg, eller klin til med en skikkelig custom-fitting. Gjør du det, øker sannsynligheten for at du løfter spillet til et nytt nivå betraktelig.

 

Jernkøller 2017

(Scroll nedover for å se alle køllene. Køllemerkene står i alfabetisk rekkefølge.)