Hult køllehode i jernkøllene er en av de heteste trendene i golfutstyrsbransjen, og nå kaster PING seg på bølgen. PING G700 erstatter GMax-jernkøllene i sortimentet. Det nye uthulede køllehodet bidrar til en mer fleksibel slagflate og høyere ballbane – en kombinasjon som skal gi mer lengde.

I kjent PING-stil beholder de et stilrent og minimalistisk design, men en skrue foran tåen, som minner veldig om TaylorMades P790-jernkøller, gir et lite hint til teknologien som gjemmer seg under overflaten.

I tillegg til jernkøller med standard spesifikasjoner tilbys G700 også i en «Power Spec» med 1,5 til 2 grader sterkere (lavere) loft i køllehodene for enda mer lengde. Standardversjonen av G700s syverjern vil for eksempel ha 29,5 grader loft, mens Power Spec-syverjernet har 28 grader loft.

PING-president John Solheim forklarer at PING gjør dette fordi golfere lengde er noe stadig flere golfere etterspør også i jernkøllene – ikke bare drivere og wooder.

– Vi ønsket å lage en jernkølle som øker lengden uten at man ofrer andre egenskaper, som stabilitet, tilgivenhet og følelse. Med G700 har vi klart det, hevder Solheim.

PING G700 lanseres 29. mars i 4.- til 9.-jern, PW, UW, SW og med 10 ulike lievinkler. Prisen blir 1599 kroner per jern med stålskaft eller en hundrelapp dyrere med grafitt.