I løpet av januar har både TaylorMade og Srixon sluppet sine toppballer, og nå er det Titleist sin tur. Deres nye baller holder de ikoniske navnene ProV1 og ProV1x. Og Titleist mener årets modeller skal være de beste og lengste ballene de har kommet med.

ProV1 kommer med andre generasjons “ZG Process”-kjerne, som skal skape større lengde gjennom lavere spinntall med de lengre køllene, og høyere ballhastighet. Dette skal derimot ikke komme på bekostning av en myk følelse rundt greenene. Pro V1 kommer med et “Urethane Elastomer”-skall som skal gi en såkalt “Drop-and-Stop” på greenen. Dette skallet er i tillegg designet for å holde lengre enn tidligere modeller.

ProV1 er for spillere som ønsker en mer penetrerende ballflukt med de lengre køllene, og en mykere følelse i balltreffet. Endringene som er gjort med den nye Pro V1-modellen skal endre oppfatningen om at ballen spinner mer enn ProV1x, og derfor også flyr kortere. De to nye ProV1-modellene skal nå fly tilnærmet like langt.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Det utrolige med Pro V1 er hvor langt den går nå. Jeg slår lengre enn noen gang, men jeg har fortsatt den myke følelsen rundt greenene, som da jeg vokste opp med balata-golfballer, sier Adam Scott, i følge Titleist.

ProV1x kommer med “ZG Process Dual”-kjerne, som er skapt for ekstra lengde. Ballen er også lagd med det samme “Urethane”-skallet som ProV1, for en mykere følelse rundt greenene. ProV1x er for spillerne som ønsker mer spinn med jernene, og en litt fastere følelse i balltreffet.

ProV1 og ProV1x er tilgjengelig i butikkene nå, og veiledende pris er 549 kroner per dusin.