Vi har mange gode G-minner. G15 jern var solide saker. G20 driveren var starten på noe stort. Nå blir det ingen tall, bare G. 

Driverfamilien

Du har tre drivermuligheter i G-serien. Modellene er de samme som du kjenner fra G30.

SF Tec passer best for spillere som slicer, eller bare sliter med at de mister slagene litt ut til høyre. Denne får du i 10 og 12 grader.

Standarversjonen er bare standard G. LS Tec spinner mindre, noe som er et veldig hett tema i golfbransjen i dag. Både standard G og G LS Tec kommer i 9 og 10.5 grader.

Alle tre modeller har justerbar loft. Skaftlengden med Pings eget Alta er 45.75 tommer. Hvis du bestiller med tourskaft er lengden kuttet til 45.25. Tourskaftene har litt høyere kickpoint, altså bøyer det seg litt lenger oppe og krever høyere svinghastighet.

De velkjente turbulatorene er på plass. Disse små finnene skaper stabilitet og mindre luftmotstand. Konseptet ble tullet mye med i starten, men har nå etablert seg som et kjennetegn hos Ping. Mange golfere har stor tillit til det.

Pings nye konsept heter Dragonfly. Faktisk gikk det lenge rykter om at deres nye serie skulle hete Dragonfly, men det var altså bare snakk om teknologien i hodet. Bak turbulatorene på toppen strekker det seg vinger. Disse ligner en øyenstikkers vinger, derfor navnet Dragonfly. Hemmeligheten er at teknologien gjør toppen av hodet tynnere og samtidig sterkere. Vekten man tar bort kan flyttes til andre steder. Derfor kan Ping i større grad påvirke køllens egenskaper som spinn, ballbane og hvor tilgivende den er.

Veiledende pris for driveren er 4399,-.

Fairwaywood og hybrid

G30 fairwaywood er nærmest en klassiker. Nydelig kølle, og hvis du finner den på tilbud nå når G kommer skal du ikke nøle.

G består av tre forskjellige fairwaywoods. Alt for å forvirre oss litt, tenker du kanskje. Heldigvis har de ganske varierte egenskaper.

Stretch er den mest spesielle. Du får den kun i #3 på 13 grader. Noen vil være fristet til å omtale den som en minidriver, som TaylorMade SLDR Mini og Callaway 3Deep. Stretch skal være mer lik en vanlig fairwaywood, da Ping har laget sålen slik at du lettere får ballkontakt også fra gresset. Dette har vært et problem med minidriver, men G Stretch kan kanskje løse det.

Standard G kommer i #3 (14.5 grader), #5, (17) og #7 (20.5). SF Tech er samme konsept som i driver, altså anti-slice. Her kan du kjøpe #3 (16 grader) og #5 (19).

Vi ser umiddelbart at du ikke skal kjøpe fairwaywood etter nummer. De tre #3 køllene du får hos Ping varierer fra 13 til 16 grader. Det betyr mye for hvor lett køllen er å bruke. Standard G i #5 på 17 grader tilsvarer det man tidligere hadde som #4, og peker seg ut som en favoritt hos oss allerede før vi har lagt hendene på den.

Turbulatorene er å finne også her, men de er ikke det viktigste punktet. Ping har som nevnt endret sålen slik at den nedre kanten sitter tettere mot bakken. Vi ser fram til å prøve dette, siden det kan utgjøre enorm forskjell i allsidigheten til køllen. Tyngdepunktet er plassert langt nede og bak, slik vi er vant til fra Ping. Dette medfører meget gode tilgivende egenskaper, og middels til litt høy ballbane.

Standardskaft er Ping Alta. Veiledende pris er 2799,-.

G hybrid har også fått turbulatorer på toppen. Vi har tidligere sagt at hybriden er den vanskeligste køllen å gjøre noe med kosmetisk. Hvor vellykket hodet er med turbulatorer kan diskuteres.

Allikevel har vi store forventninger til køllen. Den minner om Anser, kanskje Pings beste hybrid gjennom historien.

Hybriden er tilgjengelig i 17, 19, 22, 26 og 30 grader. Skaft er Ping Alta, og veiledende pris vil være 2299,-.

Crossover

Ping nekter å kalle dette driving iron. Det er en Crossover. De kaller det en innovativ ny kategori, med lengden fra hybrid og kontroll fra et jern. Vi kaller det fremdeles et driving iron.

G Crossover får du i 18, 21 og 24 grader. Grafittskaftet Ping Alta er standard, men du kan få den med Ping AWT 2.0 stålskaft. Veiledende pris er 2299,-.

G jern

Ping har gjort ganske store endringer i jernkolleksjonen sin. GMax er supertilgivende, og i ser endelig ut til å finne sin plass. Spørsmålet var om Ping kunne gjøre noe spennende med G. Noen håpet på slankere og penere G, men det hadde kollidert med i. Vi ser derfor at G beholder mye av utseendet og målene fra G30. Offset er litt redusert, men fremdeles tydelig.

Fargen er den største forskjellen. Borte er mørkegrå, inn i varmen kommer krom. Legg også merke til at G har ferrule, den lille plastdingsen der hodet møter skaftet. Ping var lenge kjent for å ikke bruke dette. G30 var den siste uten.

Ping oppgir pris per jern, og G koster 1160,- med stålskaft. Med grafitt er prisen 1315,-. Nordmenn liker best kombinasjonen 5-PW. Det er seks køller, og henholdsvis 6960,- og 7890,- veiledende.