På 1970-tallet ønsket Ping-grunnlegger Karsten Solheim å finne en måte å hedre og takke sine spillere for at de brukte en Ping-putter hver gang de vant en turnering. Han bestemte seg dermed for å minnes hver seier med å lage to gullbelagte replikaer av putteren som ble brukt, der én ble gitt som gave til spilleren, mens én havnet i deres eget hvelv ved hovedkvarteret i Phoenix i Arizona.

I dag er det over 3000 puttere i det som har blitt kjent som «gullputterhvelvet». Den eldste tilhører John Barnum, som vant Cajun Classic i 1962, og opp gjennom årene har Ping gullbelagt putterne til hele 106 majorvinnere.

(Artikkelen fortsetter under)

Suzann Pettersens iøynefallende Doc 17-putter fra seieren i McDonald’s LPGA Championship i 2007 er foreløpig den eneste putteren fra en norsk majorvinner i Pings berømte hvelv. (Foto: Getty Images)

Forrige uke var det Viktor Hovlands tur til å bli hedret av Ping, da han besøkte hovedkarteret i forbindelse med PGA Tour-turneringen Waste Management Phoenix Open. Siden hans forrige sesong har Hovland vunnet BMW International Open, World Wide Technology Championship at Mayakoba, Hero World Challenge og Dubai Desert Classic.

Se hvordan det var da Ping hedret ham og hans PGA Tour-kollega Harris English under: