Den store gadgetstesten

Årets kølletest er ferdig. Nå gjør vi det samme med lasere, GPS og andre gadgets.

Publisert

Vi har tidligere skrevet om enkelte tekniske produkter. Svingtrenere, lasere, GPS klokker og noen andre artige gadgets. I år tar vi det et nytt nivå også på dette området.

Slagsporing

Game trackers på engelsk, slagsporing er vel en grei beskrivelse på norsk. Vi snakker om disse sensorene som festes på grepet. Sammen med mobilen din og en app får full oversikt over alle slagene du har tatt på runden. Muligheten for å lære av statistikken er den viktigste faktoren, men det sosiale vil trolig komme sterkere i årene som kommer. Deling av runden på Facebook og Twitter. Muligheten til å se kjente og ukjentes runder live. Mulighetene er mange, vi har bare sett begynnelsen.

Det største merket er uten tvil Game Golf. I 2013 lanserte de crowdfunding-kampanjen på Indiegogo. Der samlet de inn 224% av målet, altså mer enn nok til å sparke i gang produksjonen. Lee Westwood og Graeme McDowell er blant støttespillerne deres som bruker Game Golf på treningsrunder før turnering på PGA Tour.

Hovedkonkurrentene er Arccos og CaddieON. I USA støtter Callaway Arccos, et system som skiller seg ut ved måten det brukes på. CaddieON er utviklet i Finland og har også sin egen løsning. Vi skal sammenligne alle disse tre for å finne ulemper og fordeler.

Appen GolfPad har nylig lansert tags som kan kjøpes for en billig penge. Disse er i utgangspunktet ikke tilgjengelig for oss, men vi prøver å få tak i dem.

Game Golf, Arccos og CaddieON er alle bekreftet med i testen.

Lasere

Den gode, gamle avstandsmåleren er på ingen måte død. Laser er fremdeles førstevalget for mange, og spesielt de beste golferne.

Foreløpig bekreftet er Bushnell med sitt nye monster Tour X. Pargate stiller med to modeller. Vi regner også med å få tilsendt Nikon. Leupold får vi vanskeligheter med, da det er umulig å få svar fra dem.

I tillegg til disse kjente modellene ønsker vi å ha med en budsjettlaser. Å sammenligne noe virkelig billig med de ganske dyre kan være interessant.

GPS

Har satser vi på alle tre kategorier – håndholdt, klokke og klips/mini. Utvalget er nærmest ubegripelig stort. I helgen fikk vi tilsendt siste medlem i klokkefamilien – TomTom Golfer. De fleste klokkene er veldig like, men TomTom skiller seg ut.

Garmin er kongen på golfklokker. I år kommer de med den veldig interessante Vivoactive. En multisportklokke som også har golffunksjoner. Den håper vi å få tak i til testen, men stadige utsettelser gjør det litt usikkert.

Bekreftet i GPS kategorien er TomTom, Garmin, Pargate og Bushnell.

Vi ønsker i utgangspunktet å ha med SkyCaddie, men sliter med kontakten med selskapet i England/USA.

Aktivitetsarmbånd

Denne trenden er ikke ny, men vi må se på hvordan det passer for golfere. Helse brukes stadig oftere som argument for golf. Da vil man gjerne vise hvor mye man faktisk beveger seg for å illustere nytteverdien. Er slike armbånd den enkleste løsningen? Eller blir det for enkelt?

Vi håper å få med Garmin. Jawbone er bekreftet, Fitbit med Surge eller Charge er trolig også klar.

Apper

Storhetstiden er over. Folk ble litt lei av å gå rundt med mobilen hele tiden når de er på banen. Opp med mobil, sjekke avstander, taste inn score, sluke batteri og ikke kunne ringe hjem for å sjekke hva som skal handles på matbutikken etter runden.

Vi skal sjekke hvordan for eksempel GolfShot klarer seg mot lasere og GPS.

Svingtrener

Det er litt stille på dette området nå. Kanskje er vi på vei mot en ny generasjon. Amerikanske Blast Motion er et spennende konsept. De synkroniserer sensoren med kamerafunksjonen på mobilen. Dette gir deg tall som legges over bildene, og viser hva som skjedde når i svingen. Europeisk tilgjengelighet er for øyeblikket uklar, men vi håper å få den med.

Bekreftet er 3Bays, SkyPro og Zepp.

Launch monitor

Personlig launch monitor er i starten av noe som trolig blir en utrolig utvikling. Voice Caddie ble testet i fjor, og viste seg ekstremt nøyaktig på lengde. Ernest Sports har tatt det litt videre med sin ES14. De er ikke interessert i å sende demoenhet, så vi må trolig se langt etter denne.

SkyGolf, som står bak SkyCaddie, har et virkelig spennende produkt i SkyTrak. Dette ser ut til å bli den første som sikter seg inn på et litt mer normalt prispunkt, men samtidig tilbyr avanserte funksjoner. Det er kanskje for tidlig å teste produkter i denne kategorien. I så fall kommer vi tilbake til det så snart som mulig. 

Samarbeid

Vårt samarbeid med Dansk Golf på kølletesten har vært utmerket. Den testen av tekniske dingser vil derfor også foregå i samarbeid med danskene.

Dine ønsker

Hva har vi glemt? Hva vil du vite mer om? Kom med ønsker, og vi skal gjøre alt vi kan for å få tak i produktet.

Følg meg gjerne på Instagram og Twitter (@christianfuru) for bilder og oppdateringer med demoprodukter vi mottar.

Powered by Labrador CMS