Helt siden jeg røk ut av Q School for en snau måned siden har det vært relativt lite golf, og det har i grunn vært ganske deilig. Golfsesongen er lang, så når man får muligheten er det som oftest bare positivt med et lite avbrekk hvor man får ting litt på avstand.

I golftreningens fravær har det imidlertid blitt mye tid til fysisk trening, så jeg begynner å få et ganske bra grunnlag på den biten. Dette planlegger jeg å fortsette med hele vinteren, så jeg kan stille best mulig rustet når neste sesong skal slås i gang.

Apropos neste sesong, så er jeg fremdeles ikke helt sikker på hvordan ting vil arte seg. Om en ukes tid skal vi ha en liten samling med Team Norway på Olympiatoppen, hvor vi sammen med støtteapparatet i NGF skal evaluere sesongen som har gått samt planlegge veien videre.

Jeg regner med at dette vil ble en produktiv sammenkomst både lagmessig og for den enkelte, og ser selvfølgelig frem til å se igjen resten av gjengen.

Så fort jeg vet nøyaktig hvordan planen min ser ut, vil jeg selvfølgelig formidle den til alle som måtte være interessert. At folk (for eksempel trofaste blogglesere som Enur og Øivind) er nysgjerrige på mine planer, velger jeg å ta som et kompliment ☺

Forrige uke fikk jeg spørsmål fra Martin her på bloggen om kølletilpasning og hva slags utstyr jeg har i baggen. Å ha det rette utstyret er utrolig viktig i golf, da alle svinger og kroppsfasonger er forskjellige. Både på college og i den påfølgende tiden har jeg fått veldig god oppfølging på denne fronten, og det er selvfølgelig betryggende å vite at man alltid har det beste utstyret.

Alle mine 14 køller er av merket Ping, og har blitt spesialtilpasset min fysikk og svinghastighet.

Driveren min er en 44,5 tommer lang Ping G25 med 9,5 grader loft. Skaftet er av typen VTS Proforce Red S, som ifølge Trackman passer min sving mer eller mindre optimalt. Dette skaftet genererer relativt lite spinn (som regel under 2500 rpm) og har fungert bra for meg. Jeg liker ikke å fikle så mye med skaft eller køllehoder – når jeg finner noe jeg liker skal det mye til for at jeg bytter!

Min 3-wood er også av typen G25, men skaftet i denne kølla heter Oban Kiyoshi Purple S. Siden den er kuttet ned en tomme oppfører den seg litt stivere enn et vanlig stiff-skaft, og ligger nok et sted mellom S og X på flex-skalaen.
Da jeg testet denne wooden hos Ping i Phoenix kom den først ut litt lavt og med lite spinn, så derfor økte vi loften med en grad til 16 grader. Dette ga høyere launch og ga dermed en ballbane jeg likte bedre.
Jeg har vært veldig fornøyd med denne kombinasjonen og tviler på at jeg kommer til å bytte den ut på lang tid!

Jeg har en 23 graders hybrid, også av typen G25. Denne kølla erstatter mitt 3-jern, fordi den er lettere å håndtere fra rough og stopper raskere på greenen. Vanligvis er det en 20 graders hybrid som erstatter treerjernet, men denne hybriden har såpass mye krutt i seg at selv 23-graderen går ca. ti meter lenger enn et gjennomsnittlig firerjern. I likhet med min driver har denne kølla VTS Proforce Red S i seg, og er en tomme kortere enn standard lengde.

Jernkøllene mine er av typen Ping Anser, fra 4 til Pitching Wedge. Skaftet jeg bruker i jernene heter Dynamic Gold S300 High Launch, og er i likhet med woodene en tomme kortere enn standard. Lievinkelen er to grader flat, og dette kommer av at jeg ikke ruver så høyt over bakkenivå. Det er fort gjort å glemme bort lievinkelen når man tilpasser køller, men dette er uhyre viktig for kvaliteten på balltreffet. Om jeg hadde spilt en runde med køllene til f.eks Knut Børsheim, ville hælen slått i bakken hver eneste gang fordi hans lievinkel er tilpasset en annen kroppsfasong!

Wedgene mine er også av typen Ping Anser, og har henholdsvis 52, 56 og 60 grader loft. I likhet med jernene er de forkortet med en tomme og har en lievinkel som er to grader flatere enn standard.

Alle køllene (med unntak av putteren) har Golf Pride V55 grep.

På putterfronten har det vært mye forskjellig, men akkurat nå prøver jeg en Ping Craz-E TR med justerbart skaft og et grep av typen Super Stroke Mid Slim 2.0. Ved hjelp av et lite Ping-verktøy kan jeg selv justere lengden på putteren, og dette er selvfølgelig praktisk om man vil eksperimentere litt.

Dette ble sikkert mye informasjon og babling for mange, men tilpasning av utstyr er viktig uansett hvilket nivå man spiller på. Å kjøpe nye køller revolusjonerer som regel ikke golfopplevelsen, men å ha det rette utstyret gir utvilsomt bedre forutsetninger for å spille bra.

Nok en gang – det er lite å skrive om på denne tiden av året, så forslag tas imot med takk.

Joakim