Les også: Nå skal Engzelius, Martens og Westrup kjempe om LPGA-kortet

Turneringen spilles over 90 hull på to baner, Jones og Hills Course. Det skal spilles tre runder på den vanskeligere Hills og to på Jones. Hills er en trangere bane med en god del vannhinder og myrområder rundt hullene. Den spilles ikke så lang som Jones, men på grunn av de store trærne er det vanskelig å beregne vinden.

Jones-banen er helt åpen med mye vann og den spilles litt lengre. Det blåser ofte en god del mer, men scorene er alltid lavere her. Greenene er også litt større og mer ondulerte.

Taktikk og spillestrategi er en av de viktigste nøklene til å komme seg igjennom Q-School. De to rundene man spiller på Jones er det viktig å være offensiv. Her vil scorene være lavere og man er nødt til og ta de sjansene man får. To av par 5-hullene bør man kunne nå inn på to slag og gjøre relativt lette birdier. Par har aldri ødelagt et scorekort og under Q-School er par en god score på de fleste par 4 og par 3 hullene.

Klarer man å være tålmodig hele veien og ikke la frustrasjonen overta vil man ha en god mulighet

Andreas Thorp

Det aller viktigste under turneringen er å spille Hills-banen riktig. Her er utslagene mye mer krevende og man har ikke råd til å miste slag fra tee. Det er fort gjort å ryke på en dobbelbogey på denne banen.

Jeg men det er spesielt tre ting som er veldig viktige om man skal stå igjen med et LPGA-kort på søndag ettermiddag:

– Tålmodighet.

– Par 5 scoring.

– Unngå dobbelbogey eller verre

Klarer man å være tålmodig hele veien og ikke la frustrasjonen overta vil man ha en god mulighet. Par 5-hullene er forholdsvis lette på disse banene. Om man ikke når dem på to slag, har man ikke mer enn en wedge inn. Par 5-scoring bør ligge under 4.5 skal man ha en mulighet.

Klarer man å begrense skadene til bogey er det stor sjanse for at man får en kategori på søndag. Det er veldig viktig at man unngår høyere score enn bogey, spesielt på Hills banen.

Ikke spill for å vinne turneringen, det spiller egentlig ingen rolle om man blir nummer 1 eller 19, du vil få omtrent like mange starter neste sesong

En turnering utenom det vanlige

For at dere skal forstå hvor merkelig en Q-School turnering er så kan jeg fortelle om sist gang jeg gikk caddie her.

Beatriz (Recari journ. anm. som Andreas går caddie for) startet turneringen med 79 slag på Hills og var milevis bak kortet. Neste dag leverte hun en god 71 runde på Jones, men var fremdeles et godt stykke bak. Etter en en glimrende 68 runde på Hills endret plutselig alt seg og hun gjorde et byks oppover listene. En ny 68 runde på Jones og plutselig var hun inne i varmen. Siste dagen holdt hun nervene i sjakk og endte til slutt på en 9.plass.

Hvis ikke jeg husker helt feil hadde hun laveste score i feltet de siste fire rundene, og det etter en katastrofal åpning. Alt kan skje i løpet av denne uken!