Det går med en del hvite kuler når alle skal gjøre opp sin mening om alle køllene, og alle skal analyseres med TrackMan.

Første dag var jernkøller. Totalt 24 forskjellige sett ble svingt med av oss og våre skandinaviske partnere. Det er artig å se hvordan et mønster kommer fram. Vi er overraskende enige om veldig mye, sjelden veldig uenige. Når man starter testingen tenker man at det umulig kan la seg gjøre å skille køllene fra hverandre. Etter 4-5 av 24 jernsett merker man allerede hvor forskjellig de ulike typene oppfører seg.

Noen overraskelser har det blitt. Typiske ‘players’ jern slår vi like langt som de svært tilgivende utgavene. Ett merke som fikk litt hard medfart av oss i fjor har tatt skikkelig revansje i år. Og noen vi har så utrolig lyst til å like faller gjennom når de sammenlignes med motstanderne. I slike tilfeller er det nyttig å ha TrackMan. Den feier all tvil til side. Den både bekrefter og avkrefter antakelser.

Drivere har stått på planen i dag. 19 stykker i tallet, i alle farger og fasonger. Justerbarhet er det store, også i 2015. Noen er helt ekstreme, som Mizuno JPX som har flyttbare vekter på fire steder og kan justeres i et veldig stort antall grader loft. Justering av loft er forresten noe vi diskuterer litt. Dersom en spiller justerer loft, hviler køllen på bakken bak ballen og så tar grepet sitt, vil hodet alltid falle tilbake til sitt naturlige loft. Altså de gradene den er i utgangspunktet. Et 10.5 grader hode som kan justeres ned til 8.5 eller opp til 12.5 faller tilbake til 10.5 når du hviler det på bakken. Vi har allikevel merket at enkelte av de justerbare driverne varierer veldig i prestasjon når loft endres.

Spinn er det store samtaleemnet på drivere for tiden. Her må vi analysere tallene litt for å se om det er et mønster, men tidlig vurdering tyder på at noe annet vil spille en større rolle for de fleste. Det er nemlig slik at en vanlig golfer er for upresis i balltreffet til å være innenfor gjentagende spinntall. Gear effect slår til når man treffer utenfor senter.

Forholdene er det ingenting å si på. Våre portugisiske verter passer godt på oss. Quinta do Lago er godt besøkt for å være tidlig februar, men vi har reserverte plasser på rangen og jevnt påfyll av TaylorMade rangeballer av god kvalitet. Onsdagsplanen sier banespill, wedger og puttere. Vi trenger en rolig dag etter to slitsomme økter.