Først av alt: Et rungende tre x tre  HURRA for de norske gutta som tok seieren i lag-VM i Japan. Landslagstrener Niklas Diethelm har all mulig grunn til å være både rørt og stolt over laget sitt, Viktor Hovland (Drøbak GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og kaptein Marcus Eidelöf. De jobbet jevnt og trutt selv med en litt kjip start – det vitner om stamina og vilje til å vinne.

Om en ukes tid er det EM på Oslo Golfklubb. Gutta må tåle at forventningene om pallplass er store.  Her kan de ikke hvile på laurbærene for lenge.

Så til Solheim Cup. Det var forventet at onsdagens styremøte i Norges Golfforbund skulle gi svar på om det er Oslo GK, Losby GK eller Miklagard GK som skal få gleden av å jobbe videre med en søknad om å arrangere Solheim Cup i 2019. Vi skulle gjerne vært flue på veggen i akkurat dette styremøtet.

Klubbene har lagt ned mye arbeid i sine søknader. NGF på sin side har engasjert solid ekspertise i tidligere Event Manager i Solheim Cup, Marc Anderman, og banearkitekt Christian Lundin for å få belyst alle aspekter som er viktige i gjennomføring av et arrangement som Solheim Cup – det handler definitivt ikke bare om banekvalitet. Kriterier knyttet til logistikk, salgsmuligheter og hva nærmiljøet kan få igjen, ble av Anderman fremhevet som essensielle.

Det er litt overraskende at styret ikke føler at de har fått nok informasjon på alle punkter når de i pressemeldingen uttaler at det er behov for ”utvidet vurdering av enkelte elementer i beslutningsgrunnlaget”.

Det har ikke vært mulig å få noe informasjon om hvilke elementer dette handler om, men vi kan absolutt forestille oss at det ikke er en enkel beslutning. Uansett resultat blir det to skuffede klubber og bare en ”vinner”.

Det er imidlertid viktig at styret får fattet beslutning tirsdag førstkommende. Det gjenstår mye hardt arbeid både for den klubben som vinner og for forbundet, for å sikre den finansiering som må til for å kunne fremme en endelig søknad til Ladies European Tour, enten det blir i slutten av året eller første kvartal neste år.

Det er ikke lett å selge et produkt når man ikke vet hva produktet består av.