Hvis noen herværende lesere er i tvil (noe som er svært lite sannsynlig): Golf er en fysisk idrett. I en golfsving aktiviseres muskulatur i hele kroppen; nakke, skuldre, over- og underarmer, kjernemuskulatur i rygg og mage, hofter, lår og legger. Det er dokumentert at man slår lenger og bedre hvis man er godt fysisk trent. Det har både med smidighet, styrke, utholdenhet og balanse å gjøre.

Derfor er vi ganske lei av og oppgitt over at en sportskommentatorer som Esten O. Sæther i Dagbladet 19. november dundrer videre med påstander som dette: ” … er Suzann Pettersen i høst kjørt fram som tidenes største kvinnelige norske idrettsutøver uten at den betegnelsen akkurat øker kravene til fysisk trening hos verdens beste golfspillere. . . Felles for slike imponerende ferdigheter både hos Magnus, Suzann og enere i høyst ulike fag innenfor eller utenfor idrettsbevegelsen, er kunnskapen om at god fysisk form er en fordel for å prestere optimalt. Men det konkurreres altså ikke i det rent fysiske.”

Pølsevev!

På den annen side: Man må (heldigvis) ikke være topptrent for å kose seg med golf, men man kan absolutt glede seg over  det som automatisk følger med av fysisk og psykisk fostring.   Utfordringene. Frustrasjonene, men også følelsen av flyt. Tap og triumf, og klare tilbakemeldinger på hva som funker og hva som flopper. 

Fascinasjonen i golf er i alt dette og mer til. Sosialt fellesskap, fantastiske reisemål – golf er en fairway til mange år med mye moro.

Vi ser på de internasjonale tourspillerne på TV, Suzann og Stensson og deres kolleger. Vi ser at hva de får til, men også at de rister på hodet i frustrasjon når ballen ikke går som planlagt – selv om de kanskje ligger godt under par etter to runder. Vi lar oss imponere og inspirere, og tar køllene fatt på ny for å se om vi får til bedre nå. Dette er golf!

Therese er god på ski, Tora kan i tillegg treffe blinker.  Tutta er snart verdensener i golf. Men hun er mye mer enn det! Hun er ambassadør (både for norsk golf og for Right to Play), et forbilde, og en flott idrettsutøver.
I fjor var Suzann nominert til årets kvinnelige utøver på NIFs idrettsgalla. NGF har nominert henne i flere kategorier i år.

Golfsporten er ennå ikke forankret blant folk flest . Vi golfere må gjøre vårt, men en offisiell anerkjennelse til Tutta bidrar i riktig retning.  Det er vel rett og slett på høy tid at hun gjør rent bord!