I skrivende stund sitter jeg på et hotellrom i Frankrike, noen kilometer unna banen hvor «Le Vaudreuil Challenge» arrangeres denne uken.

Selv om flere av de andre norske gutta har spilt her før, hadde jeg aldri spilt banen før i dag tidlig. Da jeg ankom banen i går formiddag hadde de allerede sluppet ut ProAm-spillerne i en shotgun start, så derfor var det ingen mulighet for innspill.

I dag startet heldigvis ikke ProAm-en før i 12-tiden, så med en 7.30 starttid i morges fikk jeg inn alle 18 hullene før amatørene slapp til!

I og med at jeg reiser alene denne uken, ble det til at jeg spilte innspillsrunden sammen med to sveitsere og en amerikaner som jeg i utgangspunktet ikke kjente. To av de hadde spilt turneringen her i fjor, og var absolutt villige til å dele informasjon om hvordan banen spiltes og hvilken taktikk de så for seg på de ulike hullene.

Golf er en ganske unik «gentleman»-sport sånn sett, når man tenker på at det faktisk er helt vanlig å dele råd og tips med fremmede konkurrenter på treningsrunden. Alle er naturligvis ikke like villige til å dele informasjon, men at disse gutta var så imøtekommende og behjelpelige synes jeg det står respekt av.

Etter to tunge Challenge Tourer i Tyskland og Slovakia i starten av juli, håper jeg selvfølgelig at dette er uken som det snur igjen. Med 108 spilte hull i løpet av fire dager under Lag NM i Stavanger forrige uke er det i alle fall ikke antall timer på golfbanen det skal stå på. Selv om spillet mitt ikke var av det skarpeste den uken heller, synes jeg likevel jeg opplevde en progresjon i «ballstrikingen» utover uken.

Jeg og resten av gjengen fra Miklagard endte til slutt på en noe skuffende 5. plass, langt bak det seirende Stavanger-laget. Disse gutta hadde tydelig vis bestemt seg for å virkelig vise hvem som var best på hjemmebane. Og etter noen fenomenale runder (spesielt i foursome) kunne de – vel fortjent – løfte trofeet. Så gratulerer til dem!

Når det gjelder selve arrangementet under Lag-NM synes jeg vi i Norge fortsatt har en god del å lære fra arrangørene av de litt større turneringene rundt omkring i Europa (eller USA for den saks skyld).

Uten at jeg skal gå alt for mye i detaljer, opplever jeg noen ganger arrangørene i Norge som en smule arrogante, og lite villige til å høre på hva spillerne mener, noe jeg synes blir helt feil.

På de større tourene har de egne komiteer bestående av spillere, nettopp for at arrangørene skal kunne samarbeide med spillerne om å lage en mest mulig rettferdig turnering. Og siden vi faktisk har en del erfarne spillere (og trenere) i Norge, som tilsammen har spilt tusenvis av turneringer på ulike nivåer utenlands, synes jeg disse bør slippe til når relevante saker diskuteres.

Utover dette synes jeg Lag-NM på Stavanger var en hyggelig opplevelse, og ikke minst var det kult å se igjen mange fra det norske golfmiljøet som man ikke rekker å se så mye av til daglig. Hvert år er det i tillegg noen nye og lovende juniorer som viser seg frem litt, noe som også er gøy å se!

Dette blir alt for denne gang. I morgen går jeg ut i første flight fra hull 10 klokken 07.30, så i morgen går nok vekkerklokken min av før hanen rekker å gale!

Jeg skal spille sammen med to erfarne karer, så håper på at det blir bra!

Vi snakkes.

Anders