Jeg har dratt på meg en lei bihulebetennelse, og må belage meg på noen rolige dager mens antibiotika og andre medisiner gjør sin jobb for å orden i systemet. Tett nese og hodepine har jeg slitt med i hele vinter, men nå fikk jeg altså streng beskjed fra legen om at jeg måtte roe ned litt på aktivitetsnivået om jeg ønsket å bli bra igjen. Å ta det med ro har aldri vært min sterke side, men jeg får vel høre på de som kan det og la medisinen virke i alle fall i noen dager . . .

Golfen i Belgia ble ikke noe å skryte av, og til slutt havnet jeg et godt stykke på feil side av cutgrensen. Etter ni hull på andre runden kjempet jeg fremdeles om helgespill, men dessverre ble det for mye hakking på back nine. Bortsett fra et par ”hick-ups” slagmessig som kostet for mye, var ikke det lange spillet så aller verst. Det var selvfølgelig ganske mye å hente der også, men uavhengig av hvordan man slår ballen har man ikke råd til fem treputter på to runder om man har noe som helst ønske om å hevde seg på dette nivået.

Apropos putting, har det jo nå blitt klart at USGA og R&A har bestemt seg for å gjennomføre forbudet mot ”ankrede” puttere fra og med 2016. Om de hadde sett meg på greenene forrige uke hadde de kanskje vurdert å endre mening, for det var mildt sagt bedrøvelige greier.

Fra spøk til alvor – det skal bli spennende å se hva som skjer nå. Noen av stjernene har allerede søkt juridisk hjelp og planlegger et slags søksmål om PGA Touren velger å lytte til forbudet, så det virker ikke som om alt er ferdig snakket helt enda. Selv synes jeg hele denne debatten er bare noe rør, men jeg håper i alle fall at en helt endelig beslutning faller så raskt som mulig. Det begynner etter hvert å bli slitsomt ikke å vite hva som kommer til å skje med ”verktøyet” man bruker mest, og det er mange spillere som allerede begynner å bli mektig lei av hele dette sirkuset.

Men, men – en ting som i alle fall er helt sikkert, er at jeg ikke skal spille noen turnering på Challenge Tour denne uka. Elias Bertheussen tar min plass i Spania, og jeg håper selvfølgelig at han og de andre norske kan få til noen gode prestasjoner der nede.

Planen er at jeg skal spille i Tsjekkia neste uke, forutsatt at formen er tilbake der den skal være. Dette nesekjøret har pågått periodevis ganske lenge nå, og ifølge doktoren er det fordi jeg aldri har gitt meg selv muligheten til å bli frisk. Vanligvis pleier jeg bare å kjøre på videre så lenge jeg syns det er overkommelig på noen måte selv, men denne gangen har jeg bestemt meg for å høre etter.

Det har mildt sagt vært en skuffende sesong så langt, og det skal jo sies at jeg har vært ganske rusten i kroppen ved flere anledninger. Kanskje er det kombinasjonen av hvile og legens mirakelpiller som skal gjøre susen –  slik jeg ser det har jeg alle fall ikke noe å tape på å bli helt frisk.

Noe mer har jeg faktisk ikke å melde denne mandagen. Jeg håper og tror at jeg er tilbake på startstreken i Tsjekkia neste uke, men vi får altså bare se.

Her på norskgolf.no blir jeg uansett å finne!